Ο ήρωας Τάσος Μάρκου | Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η εκδήλωση προς τιμήν του στην Αθήνα – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 10/05/2023 at 20:45

Το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου, το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργάνωσαν απόψε εκδήλωση παρουσίασης του Λευκώματος, «Ο ήρωας Τάσος Μάρκου», στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. 

Το λεύκωμα εκδόθηκε το 2022 από την Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων της Κύπρου. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εκ μέρους της Υπουργού Δρ. Αθηνάς Μιχαηλίδου ενώ εκ μέρους της οικογένειας του ήρωα Τάσου Μάρκου μίλησε η αδελφή του Ελένη Μοσφίλη.  Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ Κυριάκος Κενεβέζος.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας Δρ Πέτρος Παπαπολυβίου και η δημοσιογράφος κ. Πέτρα Αργυρού μίλησαν στην συνέχεια για τη ζωή και τη θυσία του ήρωα Τάσου Μάρκου μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες και πολυετή έρευνα η οποία εξιστορούσε τη ζωή και τον βίο του ήρωα. Ξεχωριστό σημείο αποτέλεσε και η σύντομη ομιλία στην εκδήλωση του συμμαθητή του ήρωα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Στρατηγού Γεωργαντά Κωνσταντίνο με τον οποίο αποφοίτησαν το 1959.

Πέραν των ομιλιών ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τους Κώστα Χατζηχριστοδούλου και τον Ζαχαρία Μουζάκη στο πιάνο ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την αναφώνηση του Εθνικού Ύμνου.

Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED παρευρέθηκε στην εκδήλωση στην Αθήνα, τιμώντας τη μνήμη του ήρωα Αντιστράτηγου Τάσου Μάρκου. Αξίζει να αναφερθεί πως η Τάξη της Σχολής Ευελπίδων 2026, θα φέρει τιμητικά το όνομα του ήρωα αξιωματικού της Κυπριακού Ελληνισμού.

Διαβάστε επίσης: Ορκωμοσία Πρωτοετών Ευελπίδων Τάξης 2026 «Αντιστράτηγος Τάσος Μάρκου» – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This