Πόλεμος στην Ουκρανία | Τριμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας Τουρκίας, Ιταλίας και Μεγάλης Βρετανίας
Defence Redefined
Published on 09/04/2022 at 15:00

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ υποδέχθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη τους ομολόγους του της Ιταλίας, Λορέντσο Γκουερίνι, και της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των τριών χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή συνάντηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: “Επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά ότι στηρίζουμε την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας”.

Οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν επίσης στην “ανάγκη κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατόν”, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών και να αποτραπεί η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πριν από την τριμερή σύσκεψη, ο Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε κατ’ ιδίαν τόσο με τον Ιταλό όσο και με τον βρετανό ομόλογό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η Άγκυρα έχει επιταχύνει τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης, πιέζοντας για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ο τελευταίος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ αντιπροσωπειών της Μόσχας και του Κιέβου διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Τουρκία | Σύσταση Στρατηγικού Μηχανισμού – “Προς το συμφέρον ΗΠΑ και ΝΑΤΟ η πώληση F-16 στην Τουρκία”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This