Ουκρανικό | Ιάπωνες εθελοντές στο πλευρό του Κιέβου – Η Κίνα προειδοποιεί τους πολίτες της στις ΗΠΑ για επιθέσεις
Defence Redefined
Published on 02/03/2022 at 13:12

Συνολικά 70 Ιάπωνες δήλωσαν πως επιθυμούν να καταταγούν ως εθελοντές για να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας. Από την πλευρά της η Κίνα προειδοποιεί τους πολίτες της που βρίσκονται στις ΗΠΑ να προσέχουν από επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την Ουκρανία εναντίον της Ρωσικής επίθεσης είναι έντονες και πολύπλευρες. Η οικονομική στήριξη μέσω δωρεών στην Ιαπωνία έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 17 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει όμως ενδιαφέρον και για στήριξη στο επιχειρησιακό σκέλος, καθώς μέχρι τώρα συνολικά 70 Ιάπωνες πολίτες εξέφρασαν το ενδιαφέρον να καταταγούν ως εθελοντές στο ειδικό τμήμα ξένων εθελοντών που δήλωσαν οι Ουκρανικές αρχές πως θα διαμορφώσουν, ώστε να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Ανάμεσα στους εθελοντές συγκαταλέγονται πρώην μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Ιαπωνίας αλλά και δύο πρώην μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.

Από την πλευρά του Πεκίνου, η πρεσβεία της Κίνας στις ΗΠΑ προειδοποίησε τους Κινέζους που βρίσκονται στη χώρα να προσέχουν την προσωπική τους ασφάλεια, επικαλούμενη την “ανησυχητική” κατάσταση ασφαλείας εκεί.

Υπάρχει πολύ “μίσος” εναντίον της Κίνας στις ΗΠΑ και πολλοί Ασιάτες είναι αντιμέτωποι με “κακόβουλες” επιθέσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Κινέζων πολιτών, επεσήμανε η κινεζική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε χθες Τρίτη στον ιστότοπό της.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι μάχες – Η Ουκρανία ζητά Τουρκικά drones – Αναμένεται ο β’γύρος των συνομιλιών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This