Ουκρανικό | Η Ρωσία ισχυρίζεται πως η πρώτη φάση της “ειδικής επιχείρησης” ολοκληρώνεται
Defence Redefined
Published on 26/03/2022 at 13:00

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες, 25/3, ότι η πρώτη φάση της στρατιωτικής επιχείρησής της, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία έχει στο μεγαλύτερο μέρος της ολοκληρωθεί και ότι θα επικεντρωθεί τώρα στο να “απελευθερώσει πλήρως” την περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Η ανακοίνωση φαίνεται να υποδεικνύει πως η Ρωσία ενδεχομένως να μεταβάλλει το αρχικό της σχέδιο και να υιοθετεί πιο περιορισμένους στόχους, αφότου βρέθηκε αντιμέτωπη με τη σθεναρή αντίσταση της Ουκρανίας τον πρώτο μήνα του πολέμου.

Σε σχετικό του σχόλιο, ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος άμυνας δήλωσε πως με βάση τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ, η Ρωσία δίνει προτεραιότητα στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, σε αντίθεση με το Κίεβο, σε μια προσπάθεια δημιουργίας μόχλευσης στις διαπραγματεύσεις και αποκοπής των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά από την υπόλοιπη χώρα.

Από ρωσικής πλευράς, ο επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης του ρωσικού γενικού επιτελείου, Σεργκέι Ρουντσκόι, δήλωσε ότι οι βασικοί στόχοι του πρώτου σταδίου της επιχείρησης έχουν σε γενικές γραμμές επιτευχθεί και πως το μαχητικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχει σημαντικά μειωθεί, στοιχείο  που καθιστά δυνατό να επικεντρωθούν οι ρωσικές προσπάθειες στο να πετύχουν τον κύριο στόχο τους, την “απελευθέρωση” του Ντονμπάς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως αυτονομιστές, που στηρίζει η Ρωσία, ελέγχουν τώρα το 93% της περιοχής του Λουχάνσκ και το 54% της περιοχής του Ντονέτσκ, των δύο δηλαδή περιοχών που απαρτίζουν το Ντονμπάς.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Η Μόσχα ανακοίνωσε τις απώλειες της στον πόλεμο – Το θάνατο Ρώσου στρατηγού ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This