Ουκρανικό | Η Λευκορωσία αρνείται ενδεχόμενη συμμετοχή στην ρωσική εισβολή
Defence Redefined
Published on 13/03/2022 at 13:00

Ο Βίκτορ Γκουλέβιτς, αρχηγός του ΓΕΕΘΑ της Λευκορωσίας, δήλωσε πως η χώρα του δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική εισβολή εναντίον της Ουκρανίας, όμως στέλνει πέντε τακτικές μονάδες τάγματος στα σύνορά της εκ περιτροπής για να αντικαταστήσουν τις δυνάμεις που έχουν ήδη σταθμεύσει εκεί.

Ο Γκουλέβιτς τόνισε πως η μεταφορά στρατευμάτων δεν συνδέεται επ΄ουδενί με οποιαδήποτε προετοιμασία και ειδικά όχι με τη συμμετοχή των Λευκορώσων στρατιωτών στις Ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ουκρανικό έδαφος.

Την Παρασκευή, ο Ολέξι Ντανίλοφ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας προειδοποίησε τη Λευκορωσία να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, λέγοντας πως η Ουκρανία επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση προς τη Λευκορωσία παρά το γεγονός ότι η χώρα χρησιμοποιείται ως σημείο απογείωσης για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Ωστόσο,προειδοποίησε πως εάν ένας (Λευκορώσος)  στρατιώτης περάσει τα σύνορά της Ουκρανίας, οι ουκρανικές δυνάμεις θα αντεπιτεθούν.

Επιπλέον, η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν, σε μια προσπάθεια προβοκάτσιας, τον οικισμό Κοπάνι της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αφού μπήκαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να εμπλέξουν την Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανική κρίση | Ρωσικό “ναι” στην αποστολή μαχητών από την Μέση Ανατολή

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This