Ουκρανική κρίση | Ρωσικό “ναι” στην αποστολή μαχητών από την Μέση Ανατολή
Defence Redefined
Published on 12/03/2022 at 10:00

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε χθες, 11/3, εντολή στην ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να διευκολύνει την αποστολή “εθελοντών” μαχητών στην Ουκρανία σε απάντηση της αποστολής , σύμφωνα με τον ίδιο, “μισθοφόρων” από τη Δύση.

“Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους δώσουμε αυτό που θέλουν και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης”, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Μια τέτοια ενέργεια, συνέχισε ο Ρώσος Πρόεδρος, δικαιολογείται από το γεγονός πως οι δυτικοί ανάδοχοι του ουκρανικού καθεστώτος δεν κρύβονται καν και συγκεντρώνουν ανοιχτά μισθοφόρους απ’ όλον τον κόσμο για να τους στείλουν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν μαζί με τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις στις αυτονομιστικές περιοχές του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία κατηγορείται εδώ και χρόνια ότι προσφεύγει στην χρήση μισθοφόρων και την ανάπτυξη μισθοφόρων, όπως η ομάδα Wagner, σε πεδία συγκρούσεων για να εξυπηρετήσει τους στόχους της εξωτερικής της πολιτικής. Επίσης, κατηγορείται ότι με αυτόν τον τρόπο το 2014 οργάνωσε και στήριξε την ένοπλη εξέγερση φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανική Κρίση | Το Κίεβο προετοιμάζεται για τη “μεγάλη επίθεση”Ουκρανική Κρίση | Το Κίεβο προετοιμάζεται για τη “μεγάλη επίθεση”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This