Ουκρανία | Συνεχίζονται οι επιθέσεις – Οι ΗΠΑ ανησυχούν για Κινεζική εμπλοκή
Defence Redefined
Published on 18/03/2022 at 10:14

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα το εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στην ουκρανική πόλη Λβιβ, έπληξαν επίσης περιοχές στο Βόρειο Κίεβο ενώ η Ρωσία έχει δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την περιοχή Ντονμπάς.

Στο Κίεβο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν θραύσματα ρωσικού πυραύλου έπεσαν σε κτίριο κατοικιών στο βόρειο τμήμα του Κιέβου σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Η υπηρεσία επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι 12 άνθρωποι διασώθηκαν και 98 απομακρύνθηκαν από το πενταώροφο κτίριο.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα το πρωί εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στην ουκρανική πόλη Λβιβ (δυτικά), καταστρέφοντας την εγκατάσταση, ενημέρωσε ο δήμαρχος Αντρίι Σάντοβι. Η λειτουργία του εργοστασίου είχε ήδη ανασταλεί κι έτσι ο βομβαρδισμός δεν προκάλεσε απώλειες, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος εξέφρασε σήμερα τη «μεγάλη ανησυχία» του ότι η Κίνα θα μπορούσε να στείλει στη Ρωσία στρατιωτικό εξοπλισμό για να βοηθήσει στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η Μόσχα κατά της Ουκρανίας. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα είναι ευθύς και διατεθειμένος να ασκήσει κριτική στον κινέζο ομόλογό του, τον Σι Τζινπίνγκ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αύριο, Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ρωσία – Ουκρανία | Προσχέδιο συμφωνίας 15 σημείων – Συνεχίζονται οι συνομιλίες μέσω βιντεοσύνδεσης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This