Ουκρανία | «Στο Σεβεροντονέτσκ κρίνεται η τύχη του Ντονμπάς», λέει ο Ζελένσκι
Defence Redefined
Published on 11/06/2022 at 19:59

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι στο Σεβεροντονέτσκ κρίνεται η τύχη του Ντονμπάς. Οι Ουκρανοί προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να κρατήσουν μέρος της πόλης, που στο μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς των τοπικών ουκρανικών δυνάμεων, οι Ουκρανοί έχουν οχυρωθεί στη βιομηχανική περιοχή.

«Είναι μία πολύ σκληρή μάχη, μία πολύ δύσκολη μάχη. Ίσως η πιο δύσκολη στη διάρκεια του πολέμου. Είμαι ευγνώμων για όλους όσους υπερασπίζονται την πόλη. Με πολλούς τρόπους η τύχη του Ντονμπάς αποφασίζεται εκεί», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Παράλληλα, οι Ρώσοι βομβαρδίζουν συστηματικά και την πόλη Λισιτσάνσκ.

Οι δύο πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ είναι τα μόνα τμήματα της περιφέρειας Λουγκάνσκ που δεν βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο. Σημειώνεται ότι καθημερινά στο Ντονμπάς οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μεγάλες απώλειες οι οποίες κυμαίνονται από 60-100 νεκρούς ημερησίως και άνω των 400 τραυματιών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 15.000 άμαχοι έχουν παραμείνει στις δύο πόλεις και τώρα είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν.

Νέοι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν επίσης στη και βόρεια περιοχή του Χαρκόβου. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. 

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι χρησιμοποίησε πυραύλους υψηλής ακρίβειας για να χτυπήσει ένα εργοστάσιο επισκευής τεθωρακισμένων κοντά στην πόλη.

Με πληροφορίες από: Euronews

Διαβάστε επίσης:  Ουκρανία | Εκρήξεις στο Κίεβο – Μαίνονται οι μάχες στην πόλη Σεβεροντονέτσκ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This