Ουκρανία | Πάνω από 3000 οι νεκροί άμαχοι – Επαναλειτουργεί η Κυπριακή πρεσβεία στο Κίεβο
Defence Redefined
Published on 03/05/2022 at 13:46

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα έκανε λόγο για 3.153 νεκρούς αμάχους που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ έκανε λόγο συγκεκριμένα για 3.153 νεκρούς – 254 περισσότερους από τον προηγούμενο απολογισμό της που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Διευκρίνισε ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος, καθώς όπως ανέφερε έχει δυσκολίες πρόσβασης και συνεχίζει τις προσπάθειες επιβεβαίωσης των θυμάτων του πολέμου.

Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμοί με πυραύλους και αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς να αποδώσει ευθύνες στις εμπόλεμες πλευρές.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει σε ανακοίνωση του πως αρχίζει η σταδιακή επαναλειτουργία της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο. Τονίζεται ωστόσο πως συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ η ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Κύπριους πολίτες όπως αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Ουκρανία. Επιπλέον, καλεί τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα ή/και βρίσκονται προσωρινά στην Ουκρανία όπως εγκαταλείψουν τη χώρα.

Με πληροφορίες από: ΥΠΕΞ, ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Αζοφστάλ μετά την αποχώρηση αμάχων – Βομβαρδισμός γέφυρας στην Οδησσό

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This