Ουκρανία | Μπαράζ βομβαρδισμών μετά την βύθιση του “Moskva”
Defence Redefined
Published on 16/04/2022 at 17:00

Η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις της στην Ουκρανία σε αντίποινα για τη βύθιση του καταδρομικού Moskva, τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου. Οι πόλεις Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο μεταξύ των στόχων των ρωσικών δυνάμεων.

Μέχρι τις 15/04, τρεις πυραυλικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Κιέβου, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Πέμπτης πύραυλοι Cruz έπληξαν ένα εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων Neptune, οι οποίοι σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά χρησιμοποιήθηκαν κατά του “Moskva”, στις παρυφές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στην πόλη της Μαριούπολης, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ δήλωσε χθες πως για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας για να επιτεθεί στο λιμάνι της Μαριούπολης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζονται οι οδομαχίες στη μαρτυρική πόλη όπου τουλάχιστον 100.000 άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Ο ίδιος είπε ότι διεξάγονται μάχες γύρω από τη χαλυβουργία Ίλιτς, καθώς και στην περιοχή του λιμανιού. Από την πλευρά της, η Μόσχα υποστήριξε ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν τη Χαλυβουργία Ίλιτς στη Μαριούπολη, έναν από τους τελευταίους ουκρανικούς θύλακες.

Διαβάστε επίσης: Βυθίστηκε το Ρωσικό καταδρομικό Moskva κατά τη ρυμούλκηση του

Επιπλέον, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 42 τραυματίστηκαν -ανάμεσά τους εννέα παιδιά- όταν οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν αμάχους στο χωριό Μπορόβα, κοντά στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, Όλεγκ Σινεγκούμποφ. Οι αρχές στο Χάρκοβο και τη γύρω περιοχή καλούν τους κατοίκους να μην βγαίνουν άσκοπα στους δρόμους.

 

Παράλληλα στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά της πόλης Βασίλιβκα, στην οποία σπίτια, ένα χασάπικο και εγκατάσταση του σιδηροδρομικού σταθμού του Ταβρίισκ υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με μήνυμα της ουκρανικής περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης στο Telegram.

Τέλος, στο στόχαστρο των ρωσικών βομβαρδισμών βρέθηκε και το Μικολάιφ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, όπου πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Στο Telegram ο Βιτάλι Κιμ, κυβερνήτης της περιοχής, κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμει για χρήση πυρομαχικών διασποράς.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Ουκρανικό | Η Μόσχα απειλεί κατά της ενδεχόμενης ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας – Νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This