ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ουκρανία | ΜΜΕ αναφέρουν πως η πρεσβεία των ΗΠΑ ζήτησε αναχώρηση του προσωπικού
Defence Redefined
Published on 22/01/2022 at 18:59

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εγκρίνει την αναχώρηση όλου του μη απαραίτητου προσωπικού και των οικογενειών τους. Την είδηση μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα έγκριτες πηγές. Παρά τις διπλωματικές επαφές των δύο πλευρών, οι φόβοι για στρατιωτική κλιμάκωση παραμένουν. 

Επιπλέον, το CNN αναφέρει πως πηγή κοντά στην ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε στον σταθμό πως οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ουκρανία ότι είναι πιθανόν να ξεκινήσουν εκκενώσεις από την επόμενη εβδομάδα των οικογενειών των διπλωματών από την πρεσβεία στο Κίεβο. Αντίστοιχα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Πρόεδρος Β. Ζελένσκι ανέφερε στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Α. Μπλίνκεν πως κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολική αντίδραση εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προς το παρόν, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι το υπουργείο δεν θα σχολιάσει ιδιωτικές συζητήσεις, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις για το εξωτερικό προσωπικό βασίζονται σε ένα μόνο κριτήριο: την ασφάλεια και την ασφάλεια των Αμερικανών.

Με πληροφορίες από: CNN

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Λαβρόφ – Μπλίνκεν | Η Μόσχα περιμένει τις γραπτές απαντήσεις της Ουάσιγκτον στις ρωσικές προτάσεις

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This