Ουκρανία | Ενίσχυση της αεράμυνας από τις ΗΠΑ – Επίθεση σε βάση της Βάγκνερ;
Defence Redefined
Published on 12/12/2022 at 11:33

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η κυβέρνησή του θα δώσει πλέον την έμφαση στην ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας στη στρατιωτικη βοήθεια που συνεχίζει να χορηγεί στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης των δύο αρχηγών κρατών χθες Κυριακή, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, αξιωματούχος δήλωσε την Κυριακή ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν ξενοδοχείο που χρησιμοποιούσε ως βάση η ιδιωτική στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά μέλη της.

Ο Σερχίι Χαϊντάι, ο ουκρανός περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ -μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους φιλορώσους και τον ρωσικό στρατό-, αναφέρθηκε στο πλήγμα σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία με ανεξάρτητο τρόπο.

Κατά τον κ. Χαϊντάι, το πλήγμα σε ξενοδοχείο στην πόλη Καντιίβκα έγινε το Σάββατο. Φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην πλατφόρμα Telegram, εικονίζουν το κτίριο να έχει μετατραπεί σε συντρίμμια. Τεράστιος αριθμός εξ όσων βρίσκονταν εκεί σκοτώθηκαν, είπε ο ουκρανός αξιωματούχος.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για να σχολιάσει την πληροφορία. Ο κ. Χαϊντάι δεν έδωσε συγκεκριμένο απολογισμό θυμάτων, όμως τόνισε πως όσοι τραυματίστηκαν θα διατρέξουν κίνδυνο. 

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Τι χτύπησε τις βάσεις των βομβαρδιστικών – Τα δύο σενάρια – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This