Ουκρανία | Εκρήξεις στο Κίεβο – Ανεβαίνει ο αριθμό των θυμάτων του πολέμου
Defence Redefined
Published on 15/03/2022 at 10:49

Ρωσικά πυρά έπληξαν σήμερα το πρωί τουλάχιστον δύο τομείς του Κιέβου αναφέρουν Ουκρανικές πηγές, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, Ρωσικά πυρά έπληξαν σήμερα το πρωί τουλάχιστον δύο τομείς του Κιέβου όπου βρίσκονται κατοικίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Πλήγμα σε δεκαπενταώροφη πολυκατοικία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους που ζούσαν σε αυτή, στη δυτική συνοικία Σβιάτοσιν, ανέφεραν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ενώ προκάλεσε επίσης μεγάλη πυρκαγιά. Επιπλέον, τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα σήμερα από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο κέντρο του Κιέβου.

Στο μεταξύ η δημοτική αρχή της Μαριούπολης, λιμένα στρατηγικής σημασίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανέφερε νωρίς σήμερα ότι από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης έχουν σκοτωθεί 2.357 άμαχοι κάτοικοί της.

Η πόλη, που είχε κάπου 400.000 μόνιμους κατοίκους προτού αρχίσει η εισβολή, πολιορκείται από ρωσικά στρατεύματα εδώ και μέρες κι έχει αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για πολλές αεροπορικές επιδρομές από την Αζοφική Θάλασσα. Η Μόσχα λέει πως πλήττει αποκλειστικά στρατιωτικούς στόχους.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά χθες Δευτέρα ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του με αυτή της Ρωσίας θα συνεχιστούν σήμερα. Πρόσθεσε ότι συνομίλησε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στο πλαίσιο της προσπάθειας να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, να υπάρξει «δίκαιη ειρήνη». «Η αντιπροσωπεία μας εργάζεται για αυτό στις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι. Τα πράγματα πήγαν «αρκετά καλά, μου είπαν. Αλλά θα δούμε», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες «θα συνεχιστούν» σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης προς Ζελένσκι | Αμέριστη η υποστήριξη της Ελλάδας – Συζήτηση για πρόσφυγες και ομογενείς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This