Ουκρανία | Διαφωνία για την κατάληψη της Σολεντάρ – Πυραυλικές επιθέσεις σε υποδομές
Defence Redefined
Published on 14/01/2023 at 17:00

Αντικρούοντας τις ανακοινώσεις της Μόσχας περί νίκης των ρωσικών δυνάμεων και ολοσχερή κατάληψη της μικρής πόλης Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέμεινε σε διάγγελμά του πως οι μάχες στην πόλη κάθε άλλο παρά έχουν τελειώσει. Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η μάχη για την Μπαχμούτ και τη Σολεντάρ, για την Κρεμνίνα, για άλλες πόλεις και χωριά στο ανατολικό τμήμα της χώρας συνεχίζεται.

Οι δηλώσεις του ακολούθησαν ρωσική ανακοίνωση που ανέφερε πως η Σολεντάρ καταλήφθηκε, έπειτα από εβδομάδες σφοδρών εχθροπραξιών, μαχών από σπίτι σε σπίτι. Αν η ανακοίνωση αληθεύει, πρόκειται για την πρώτη κατάληψη από τον ρωσικό στρατό ουκρανικής πόλης από τον Ιούλιο, όταν κατέλαβε τη Λισιτσάνσκ.

Μετά από μέρες σχετικής ηρεμίας στην ουκρανική πρωτεύουσα, η Ρωσία εκτόξευσε σήμερα Σάββατο 14/1, πυραυλικές επιθέσεις σε βασικές υποδομές στο Κίεβο και σε άλλα μέρη της Ουκρανίας σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. 

Ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο. ανέφερε εκρήξεις στην περιοχή Ντνιπρόφσκι, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια. Οικιστικές υποδομές βομβαρδίστηκαν επίσης στο χωριό Κοπίλιφ στην επαρχία του Κιέβου λίγο έξω από την πρωτεύουσα. Τα παράθυρα και οι στέγες 18 ιδιόκτητων σπιτιών έσπασαν ή υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ολέξι Κουλέμπα.

Στην περιοχή του Χαρκόβου στην βορειοανατολική Ουκρανία, πλήγηκαν βασικές υποδομές, δήλωσε ο κυβερνήτης Όλεγκ Σινεγκούμποφ. Όπως είπε, δύο πύραυλοι S-300 έπληξαν την πόλη κοντά στα ρωσικά σύνορα τις πρωινές ώρες.

Ο δήμαρχος του Κιέβου δήλωσε ότι εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα και ότι η αεροπορική άμυνα βρίσκεται σε λειτουργία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πολωνία | Αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This