Ουκρανία | Βομβαρδισμός του αεροδρομίου της Οδησσού – Σκληρές μάχες στα ανατολικά
Defence Redefined
Published on 01/05/2022 at 10:44

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Οδησσού το απόγευμα του Σαββάτου καταστρέφοντας τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης την ώρα που οι μάχες έχουν επικεντρωθεί στα ανατολικά της χώρας. 

Το αεροδρόμιο επλήγη από ρωσικό πύραυλο που κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, χωρίς να προκαλέσει θύματα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Μαρτσένκο.

“O εχθρός έπληξε από την Κριμαία με ένα παράκτιο αμυντικό πυραυλικό σύστημα Bastion. Ο διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου της Οδησσού καταστράφηκε. Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν θύματα”, δήλωσε ο κυβερνήτης σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Telegram.

Οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται σθεναρά και σύμφωνα και με εξωτερικούς παρατηρητές έχουν καταφέρει να αντεπιτεθούν σε αρκετά σημεία της περιφέρειας του Ντονμπάς. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται και προχωρούν σε συνενώσεις ώστε να καταφέρουν να διαχειριστούν την αποτυχία προέλασης στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης: Βομβαρδισμοί σε Κίεβο, Οδησσό και Μικολάιφ – Επιθέσεις στην Ρωσική επαρχία Κουρσκ

“Αυτή τη στιγμή το επίκεντρο της πολεμικής δραστηριότητας και οι σφοδρότερες μάχες γίνονται στα ανατολικά, εκεί που οι ουκρανικές δυνάμεις δεν αμύνονται απλά αλλά σε κάποιες περιοχές αντεπιτίθενται. Και αυτό είναι γεγονός” ανέφερε ο Γιούρι Σακ, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Άμυνας.

Η κατάσταση πάντως παραμένει τραγική στη Μαριούπολη, με το Κίεβο να ζητάει συνεχώς βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων. Την ίδια ώρα μίλησε ο ηγέτης της αυτοανακυρηχθείσας κυβέρνησης του Ντόνετσκ. “Υπήρξαν συνομιλίες. Συμφωνήσαμε πως οι πολίτες, γυναίκες και παιδιά, πρέπει να φύγουν από το Αζοφστάλ”, είπε ο Ντένις Πουσίλιν.

Στο εργοστάσιο του Αζόφσταλ υπολογίζεται πως έχουν ταμπουρωθεί πάνω από 2.000 Ουκρανοί μαχητές αλλά υπάρχουν και περίπου 1.000 άμαχοι πολίτες. Το Χάρκοβο παράλληλα δέχεται συνεχώς ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις αλλά ακόμα αντέχει.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Ουκρανικό | Το Κίεβο ανακοίνωσε κατάληψη περιοχών από τις ρωσικές δυνάμεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This