Ουκρανία | Αναφορές για πλήγμα στην ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov
Defence Redefined
Published on 07/05/2022 at 09:00

Η φρεγάτα “Admiral Makarov” του του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, φέρεται να έχει χτυπηθεί από ουκρανικό πύραυλο ανοιχτά της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι πληροφορίες, για την ώρα ανεπιβεβαίωτες, αναφέρουν ότι η φρεγάτα δέχθηκε χτύπημα από αντιπλοϊκό πύραυλο τύπου Neptune, που είχε χρησιμοποιηθεί κατά του ρωσικού καταδρομικού Moskva που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση της επίθεσης από τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ή τη Ρωσική Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με τα αναφερόμενα χτυπήματα κατά του ρωσικού πολεμικού πλοίου.

Από πλευράς του, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι υπήρχαν περίπου 20 πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη βύθιση του “Moskva”. Αν και η Ρωσία δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει το “Moskva” καθώς τα στενά του Βοσπόρου ήταν κλειστά για στρατιωτικά πλοία, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας διατήρησε την ικανότητα να χτυπά ουκρανικούς στόχους, ανέφερε το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η φρεγάτα “Admiral Makarov” εντάχθηκε στο ρωσικό ναυτικό το 2017 και είναι το τρίτο, πιο σύγχρονο πλοίο της κατηγορίας του, σύμφωνα με το αμερικανικό Forbes.

Όπως μεταδίδει το παρατηρητήριο OSINTdefender, φαίνονται να ευσταθούν όλο και περισσότερο οι ισχυρισμοί ότι η ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov έχει δεχθεί χτύπημα από ουκρανικούς πυραύλους στα ανοιχτά της Οδησσού, καθώς πολλά πλοία διάσωσης και αεροσκάφη φέρεται να βρίσκονται στην περιοχή με αμερικανικά drones επιτήρησης να τα παρακολουθούν.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία | Με Αμερικανική καθοδήγηση βυθίστηκε το Moskva

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This