Ουκρανία | Ανακατάληψη περιοχών και προώθηση στο Χάρκοβο
Defence Redefined
Published on 12/09/2022 at 10:05

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως μέσα σε 24 ώρες ανακατέλαβε περισσότερες από 20 τοποθεσίες, στο πλαίσιο της αντεπίθεσής του εναντίον του ρωσικού στρατού.

Στο σύνολο της γραμμής του μετώπου, «οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να διώξουν τον εχθρό από περισσότερες από 20 τοποθεσίες» μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε ο στρατός με την πρωινή αναφορά του.

Επίσης, ο ουκρανικός στρατός απελευθέρωσε την στρατηγικής σημασίας πόλη Ιζιουμ στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση που έχει σπάσει τις ρωσικές γραμμές άμυνας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι ουκρανικές δυνάμεις προωθούνται στα βόρεια του Χαρκόβου, εκτός από τα νότια και τα ανατολικά, μία ημέρα αφότου τα αιφνιδιαστικά εδαφικά κέρδη τους ανάγκασαν τους Ρώσους να εγκαταλείψουν το κυριότερο προπύργιό τους στην περιοχή αυτήν.

Από τη Μόσχα, το υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πλήττουν θέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιφέρεια του Χαρκόβου, με πλήγματα ακριβείας που επιφέρουν οι αερομεταφερόμενες μονάδες, οι πύραυλοι και το πυροβολικό.

Η αποχώρηση από την πόλη Ιζιούμ σηματοδοτεί τη χειρότερη ήττα των ρωσικών δυνάμεων αφότου έφυγαν από τα περίχωρα του Κιέβου, τον Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πυρηνικός Σταθμός Ζαπορίζια | Κατάρριψη ουκρανικού UAV – Αποστολή ομάδας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This