ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ουγγαρία | Αρχίζει να λαμβάνει φυσικό αέριο από τον Turkstream
Defence Redefined
Published on 28/09/2021 at 14:00
Η Ουγγαρία αρχίζει από αρχές Οκτωβρίου να λαμβάνει φυσικό αέριο από την Ρωσία μέσω του αγωγού Turkstream. Η Ουγγαρία συμμετείχε ήδη από το 2020 με την εταιρεία MOL στο αναπτυξιακό σχέδιο δεκαετούς διάρκειας που περιλαμβάνει την κατασκευή διαδρόμου από την Σερβία προς αυτήν. 

Χθες, στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, η Ρωσική εταιρεία Gazprom ανακοίνωσε πως υπέγραψε μαζί με την MVM CEEnergy Ltd. στην Βουδαπέστη δύο μακροχρόνια συμβόλαια παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ουγγαρία. Τα συμβόλαια που αφορούν την ικανοποίηση των Ουγγρικών ενεργειακών αναγκών σε βάθος 15ετίας καλύπτουν συνολικά την προμήθεια 4,5 δις. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου τον χρόνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gazprom, η Ουγγαρία από την 1η Οκτωβρίου θα μπορεί να προμηθεύεται ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του αγωγού TurkStream και των αγωγών της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό έγινε εφικτό λόγω των προσπαθειών Ουγγρικών, Σερβικών και Βουλγαρικών επιχειρήσεων. 

Ο αγωγός Turkstream μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας. Έχει μήκος 930 χλμ., φτάνει μέχρι βάθος 2200 μ. και μπορεί να μεταφέρει 31,5 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου | Το Ισραήλ πρέπει να ακυρώσει τη συμφωνία του με την Κυπριακή Δημοκρατία

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This