ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ορκωμοσία Πρωτοετών Ευέλπιδων Τάξεως 2025 – 23 Κύπριοι ανάμεσά τους
Defence Redefined
Published on 21/12/2021 at 14:30

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Δεκεμβρίου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων η ορκωμοσία των 238 Πρωτοετών Ευέλπιδων Τάξεως 2025. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 206 Ελλαδίτες, 23 Κύπριοι, 2 Αρμένιοι, 1 από Αλβανία, 2 από Μαυροβούνιο, 2 από Μολδαβία και 2 από Τυνησία. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, μεταξύ αυτών και του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Χαρδαλιά καθώς και με την παρουσία των οικογενειών των πρωτοετών Ευέλπιδων.

Δείτε την Τελετή Ορκωμοσίας Πρωτοετών Ευέλπιδων Τάξεως 2025 – Αντγος Στυλιανός Καλμπουρτζής ΕΔΩ

Η Τάξη 2025 – Αντγος Στυλιανός Καλμπουρτζής, αναφέρεται στον ήρωα αντιστράτηγο που αποφοίτησε το 1950 από την σχολή και έπεσε μαχόμενος ηρωικά στις 23 Ιουλίου 1974 στις μάχες της Κύπρου, βόρεια του χωριού Συγχαρί ως διοικητής της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού.

Ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, τόνισε μεταξύ άλλων προς τους νέους ευέλπιδες την σημασία του καθήκοντος, της υπερηφάνειας, της εργατικότητας, της αποφασιστικότητας, των πνευματικών και σωματικών δυνάμεων. Αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη σημασία του αυτοελέγχου, της φιλίας και της προσήλωσης. Συνεχάρη επίσης τους γονείς των νέων σπουδαστών για την ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση που προσέφεραν στα παιδιά τους με τις πατροπαράδοτες αξίες και ιδανικά.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς του Κύπριους σπουδαστές, τόνισε πως με τον κοινό όρκο Ελλαδιτών και Κυπρίων Ευέλπιδων, σφραγίζεται η κοινή πορεία σε όλους τους δίκαιους αγώνες του Έθνους. Συμπλήρωσε, πως έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες και τα ιδανικά της φυλής. Αναφέρθηκε μάλιστα και στα συμβολικά λόγια του Πιερή Αυξεντίου, πατέρα του ήρωα αντάρτη της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, προς τον νεκρό γιο του που έπεσε μαχόμενος στην μάχη του Μαχαιρά στις 3/3/1957: 

“Δεν κλαίω γιατί σε έχασα που σε είχα για καμάρι, 

κλαίω που δεν έχω άλλο γιο την θέση σου να πάρει”.

Διαβάστε επίσης: Ορκωμοσία πρωτοετών Ευελπίδων Τάξεως 2024 – 19 Κύπριοι ανάμεσα τους

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This