ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ορκωμοσία Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς τάξεως 2020 | Ανάμεσα τους και 36 Ελληνοκύπριοι – VIDEO
Defence Redefined
Published on 26/06/2020 at 20:12

Στην παρουσία για πρώτη φορά γυναίκας Αρχηγού Κράτους, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020,  στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), η ορκωμοσία των νέων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς. Οι νέοι Ανθυπολοχαγοί της Τάξεως 2020 με την ονομασία “Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δαβάκης”, έλαβαν τα ξίφη τους από από την Προέδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΑΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιποί επίσημοι.

Ορκίστηκαν συνολικά 231 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 191 Ελλαδίτες (156 σε Όπλα και 55 σε Σώματα), 36 Ελληνοκύπριοι (Ε/Κ) αρρένες (32 σε Όπλα και 4 στα Σώματα), τρεις άνδρες από την Αρμενία και ένας άνδρας από την Βοσνία. Σημειώνουμε ότι στα Όπλα για τους Ε/Κ Αξιωματικούς περιλαμβάνεται το Πεζικό, τα Τεθωρακισμένα, το Πυροβολικό, το Μηχανικό και οι Διαβιβάσεις ενώ στα Σώματα το Τεχνικό, το Σώμα Υλικού Πολέμου και το Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης: Απαντήσεις για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων στις Μονάδες, την Ορκωμοσία και την Εφεδρεία | VIDEO

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This