ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ 2021» | Πλάνα από τα ισραηλινά F-35 και F-15 στους ουρανούς της Κύπρου – VIDEO
Defence Redefined
Published on 06/04/2021 at 17:05

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα του συστήματος αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ρεαλιστικές συνθήκες, στο πλαίσιο της άσκησης «ΟΝΗΣΙΛΟΣ ΓΕΔΕΩΝ 2021» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. 

Η άσκηση η οποία ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα, διεξήχθη σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων περιλάμβανεεξάσκηση του προσωπικού στις τακτικές και διαδικασίες ανάπτυξης των αντιαεροπορικών μονάδων, στις διαδικασίες τακτικού ελέγχου όπλων και διαβίβασης πληροφοριών, εξάσκηση των ελεγκτών αεράμυνας στις διαδικασίες κάλυψης περιοχής ευθύνης και αποκάλυψης – διευκρίνησης ιχνών και τακτικού ελέγχου αεροσκαφών σε συνθήκες που προσομοιάζουν πραγματικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας | F-15C της Βασιλικής Αεροπορίας στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Σούδα – Φωτογραφίες

F-35 Lightning II

Η ετήσια διεξαγωγή της άσκησης αποδεικνύει το αναβαθμισμένο επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς. Ταυτόχρονα στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα ότι η Κύπρος σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη και ευαίσθητη περιοχή  με τη συνεργασία φίλων και γειτονικών χωρών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας και ασύμμετρων απειλών.

F-15E Strike Eagle

Η Διεύθυνση και ο συντονισμός της άσκησης έγινε από τη Διοίκηση Αεροπορίας του ΓΕΕΦ σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και εντάσσεται στο πλαίσιο του Ετήσιο Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας των δύο χωρών όπου διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας της αεράμυνας της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: «ΟΝHΣIΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ» | Ακόμα μια άσκηση της Κυπριακής αεράμυνας με την Ισραηλινή Αεροπορία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This