ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ολλανδία | Ατύχημα με αεροσκάφος F-16 αναστάτωσε την βάση Leeuwarden – Φωτογραφία
Defence Redefined
Published on 02/07/2021 at 10:14

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 αντιμετώπισε προβλήματα στην αεροπορική βάση Leeuwarden στην Ολλανδία την Πέμπτη το πρωί, κατά την διάρκεια της απογείωση του και ο πιλότος αναγκάστηκε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος, ανέφεραν πηγές στον ολλανδικό τηλεοπτικό οργανισμό NOS. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

«Την Πέμπτη το πρωί συνέβη ένα περιστατικό με ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 στην αεροπορική βάση Leeuwarden», επιβεβαίωσε η Ολλανδική Πολεμική Αεροπορία. «Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε την κατάσταση, θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες μόλις γίνουν γνωστά περισσότερα».

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν σε χρόνο μηδέν ούτως ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε από το ατύχημα. Έγινε χρήση πυροσβεστικού υγρού ούτως ώστε το αεροσκάφος να παραμείνει υγρό, για να αποτραπεί η διάδοση της πυρκαγιάς στα υγρά καύσιμα.

“Ήμασταν στο λόφο των spotters στο Marsum”, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Leeuwarder Courant. “Ξαφνικά ακούσαμε ένα πολύ δυνατό θόρυβο. Και εκείνη τη στιγμή είδα την ουρά ενός F-16 να κυλά πάνω από την πλατφόρμα με αρκετά υψηλή ταχύτητα. Λίγο αργότερα μια φλόγα αναδύθηκε, πιθανόν από την εκτίναξη του καθίσματος του πιλότου.”

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το εμπλεκόμενο αεροσκάφος είναι ένα βελγικό F-16, το οποίο βρισκόταν στις Κάτω Χώρες για άσκηση.  H “Star and Stripes”, δημοσίευσε ότι, ένα βελγικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 προσέκρουσε σε ένα κτίριο, κατά την διάρκεια απογείωσης, τραυματίζοντας δύο άτομα, παραθέτοντας την παρακάτω φωτογραφία.

Η Leeuwarden είναι η κύρια βάση των ολλανδικών F-16 για δεκαετίες. Τα μαχητικά αεροσκάφη πλησιάζουν στο τέλος της διάρκειας ζωής τους, καθώς η Ολλανδία προετοιμάζεται να παραλάβει τα αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35. Τα F-16 θα τοποθετηθούν σύντομα στην αεροπορική βάση του Volkel, όπου θα χρησιμοποιηθούν για μερικά ακόμη χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ατύχημα στην Γαλλία με αεροσκάφος Rafale αναστάτωσε ολόκληρο χωριό – Φωτογραφία

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This