ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι Χούθι κατασκεύασαν το δικό τους στρατιωτικό όχημα – Οι τελευταίες εξελίξεις στην Υεμένη – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/12/2020 at 18:26

Το κίνημα της Υεμένης Ansar Allah (ευρύτερα γνωστό ως Χούθι) δημοσίευσε αρκετά βίντεο που παρουσιάζουν τις επίγειες και ναυτικές δυνάμεις τους. 

Η αύξηση της δραστηριότητας των μέσων μαζικής ενημέρωσης των Χούθι έρχεται εν μέσω της βαθιάς κρίσης της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, η οποία βρίσκεται στην πόλη του Άντεν και στο λιμάνι του Αμπντ.

Επιπλέον, η δράση των Χούθι φαίνεται να αυξάνεται και στο πεδίο της μάχης. Χθες 21 Δεκεμβρίου, το επαναστατικό κίνημα ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα κινεζικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος CH4 κατασκευασμένο από τον συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στην επαρχία Μαρίμπ.

Το κίνημα Ansar Allah, διαθέτει μεγάλο οπλοστάσιο, και οπλικά συστήματα κυρίως από το Ιράν, ωστόσο επενδύει και στην τοπική βιομηχανία. Στις 19 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης της Υεμένης που εδρεύει στη Σάνα, με επικεφαλής τους Χούθι , παρουσίασε ένα θωρακισμένο όχημα τοπικής κατασκευής, με το όνομα «Bass-1». 

Το θωρακισμένο όχημα Bass-1 διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό με αλεξίσφαιρα παράθυρα και τρύπες στις πόρτες, καθώς και στο πίσω μέρος. Στον πυργίσκο του οχήματος ενσωματώθηκε πολυβόλο DShK 12,7 χιλ.

Η κατασκευή του οχήματος Bass-1 αποδεικνύει, ότι ο αποκλεισμός από τον συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, δεν επηρεάζει καθόλου τις στρατιωτικές δυνατότητες των Χούθι.

Καθημερινές είναι και οι μάχες στα σύνορα του εδάφους που ελέγχουν οι Χούθι και του Συνασπισμού. Πλέον το επίκεντρο των μαχών στην πολύπαθη Υεμένη, είναι η πόλη Μαρίμπ που βρίσκεται προς το παρόν υπό τον έλεγχο του Συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας. Η πόλη αποτελεί το τελευταίο πραγματικο προπύργιο που απέμεινε στον συνασπισμό. Το κίνημα των Χούθι επιδιώκει να καταλάβει την πόλη. 

Διαβάστε επίσης: Υεμένη | Οι Χούθι κατέστρεψαν 6 άρματα του Συνασπισμού – Ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν αμερικανικό drone | Διαδραστικός χάρτης & VIDEO

Με πληροφορίες από: Southfront.org

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This