ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι Τούρκοι απαντούν στο Lancet με Akıncı UCAV, να καταστρέφει Pantsir-S1 με πύραυλο MAM-T – VIDEO
Defence Redefined
Published on 23/04/2021 at 12:09

Στις 22 Απριλίου, η τουρκική εταιρεία Roketsan δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσιάζει το νέο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akıncı. Το βίντεο δείχνει το Akıncı, να χρησιμοποιεί το νέο έξυπνο πυρομαχικό της Roketsan MAM-T, να χτυπά ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα μέσου βεληνεκούς Pantsir-S1 σε μια έρημο, καταστρέφοντας το.

Προφανώς, αυτό είναι ένα είδος απάντησης στο βίντεο που δημοσιεύθηκε το προηγούμενο διάστημα, στη ρωσική τηλεόραση, στο οποίο παρουσιάζονται οι “αεροωθούμενες νάρκες” «Lancet» να καταστρέφουν ένα Bayraktar TB2.

Διαβάστε επίσης: Zala Lancet | Η “αερομεταφερόμενη νάρκη” κατά UAVs – Βίντεο με απεικόνιση εναντίον Bayraktar

O Selcuk Bayraktar, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Baykar, της κατασκευάστριας του TB2 και του Akinci UCAV δήλωσε ότι, το βίντεο δεν είναι απλά ένα γραφικά επεξεργασμένο βίντεό, και ότι μοιάζει περισσότερο με την πραγματικότητα.

Κυκλοφόρησαν επίσης, περισσότερα διαφημιστικά βίντεο του νέου πυραύλου MAM-T.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter, η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση των τουρκικών πυρομαχικών MAM-T, τα οποία αναπτύχθηκαν για υψηλότερη απόδοση κεφαλής και μεγαλύτερη εμβέλεια, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από ένα Akinci UCAV.

Στις 21 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δοκιμαστική πτήση με τα πυρομαχικά ΜΑΜ-Τ και στις 22 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκτόξευση. Η εκτόξευση διεξήχθη στην παρουσία του επικεφαλής της Baykar Technology, Selcuk Bayraktar, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Πτήσεων του Akıncı UCAV στη, βορειοδυτική Τουρκία. Συνολικά τρεις δοκιμαστικοί πύραυλοι ΜΑΜ-Τ, χωρίς κεφαλές εκτοξεύτηκαν από Akıncı UCAV μέσω λέιζερ καθοδήγησης, χτυπώντας τους στόχους του με ακρίβεια.

Η Baykar Makina εξέδωσε δελτίο τύπου, αναφέροντας ότι το Akıncı PT-3 UCAV απογειώθηκε για την πρώτη του πτήση με πυρομαχικά. Το UCAV μετέφερε τα πυρομαχικά MAM-L, MAM-C και MAM-T της Roketsan.

Ως γνωστό ο πύραυλος ΜΑΜ-L και ΜΑΜ-C, είναι η τροποποιημένη έκδοση του αντιαρματικού πυραύλου Umtas Long-Range της Roketsan και του πυραύλου Cirit. Ο τρίτος πύραυλος, ωστόσο, είναι νέος στο κοινό. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, το  Akıncı χρησιμοποίησε και τα τρία πυρομαχικά και πέτυχε τον στόχο με επιτυχία.

Το Smart Micro Munition MAM-T έχει αναπτυχθεί για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και μικρά αεροσκάφη.

Τα πυρομαχικά μπορούν να εμπλέκουν τόσο σταθερούς όσο και κινούμενους στόχους όπως θωρακισμένα οχήματα ή κτίρια και ναυτικούς στόχους με υψηλή ακρίβεια, χάρη στον ημι-ενεργό λέιζερ.

Το MAM-T Block-1, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, έχει δυνατότητα εμβέλειας 30+ km εκτοξεύομενος από UCAV. Ζυγίζει 94 κιλά. Χάρη στο ημι-ενεργό σύστημα λέιζερ, το MAM-T έχει εμβέλεια 30 km όταν εκτοξεύεται από UAV, εύρος 60 km όταν εκτοξεύεται από μικρά αεροσκάφη και απόσταση 80 km όταν εκτοξεύεται από μαχητικό αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης:

Η απειλή των τουρκικών πυραύλων MAM-L και η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα τους – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This