ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι δραστηριότητες του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Defence Redefined
Published on 25/02/2021 at 15:19

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) μεταξύ 20 και 23 Φεβρουαρίου 2021, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Χουβαρτά Μάριο.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα με την ευκαιρία της διεξαγωγής των διεθνών εκθέσεων αμυντικού εξοπλισμού IDEX και ΝAVDEX 2021, καθώς επίσης και του Διεθνούς Συνεδρίου Άμυνας IDC 2021, που διεξάγονται στον Διεθνή Εκθεσιακό χώρο του Άμπου Ντάπι, υπό την αιγίδα της Α.Υ. του Προέδρου των Η.Α.Ε., Σεΐχη Khalifa bin Zayed Al Nahyan, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, Αντιστράτηγου Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας και Α/ΓΕΕΦ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ), το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, παρακολούθησε ως επίτιμος προσκεκλημένος, τις εργασίες του  Διεθνούς Συνεδρίου Άμυνας IDC 2021. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αρχηγός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και ανταλλάξει απόψεις με τους συμμετέχοντες σε αυτήν Υψηλούς προσκεκλημένους.

Την ίδια ημέρα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κύριο Ιωάννη Μιχαηλίδη.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, παρακολούθησε την τελετή έναρξης των Εκθέσεων IDEX & NAVDEX 2021, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Διάδοχος Πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχης Mohammed bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος υποδέχθηκε προσωπικά όλους τους καλεσμένους.

Στη συνέχεια είχε επίσημη συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων ΗΑΕ, Αντιστράτηγο Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi, όπου σε εξαιρετικά ειλικρινές και εγκάρδιο κλίμα καταγράφηκε η κοινή βούληση για την υπογραφή και υλοποίηση ενός αναβαθμισμένου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας  στο πλαίσιο του Μνημονίου Αμυντικής Συνεργασίας που υπέγραψαν οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκαν οι κοινές προκλήσεις καθώς και η σημασία της συνεργασίας αυτής, ως αφετηρία για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης, διαρκούς, ισχυρής και στρατηγικής σχέσης μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών,  για ανάπτυξη και εμπέδωση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: IDEX 2021 | Πετρίδης και Ζερβάκης ενημερώθηκαν για οπλικά συστήματα – Συνάντηση με την Στρατιωτική ηγεσία των ΗΑΕ

Ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς  είχε, την ίδια ημέρα, μια κατ’ αρχήν συνάντηση με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας, Στρατηγό  Yousef Huneit, όπου μετά από ιδιαίτερα ανοικτή συζήτηση καταγράφηκαν οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή και η θέληση για την υλοποίηση του υφιστάμενου διμερούς και πολυμερούς προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της Εθνικής Φρουράς περιηγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις της αμυντικής βιομηχανίας.

Την 23 Φεβρουαρίου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Αρχηγό του Ναυτικού των ΗΑΕ, Υποναύαρχο Sheikh Saeed bin Hamdan bin Mohammed Al Nahyan και τον Αρχηγό της Αεροπορίας, Υποπτέραχο Ibrahim Nassar Mohammed Al Alawi. Στο πλαίσιο της έκθεσης NAVDEX 2021, μετέβηκε επίσης στο λιμένα του Άμπου Ντάπι, και επισκεύτηκε την ελληνική Φ/Γ «ΥΔΡΑ».

Στο πλαίσιο της Εκθέσεως ο κ. Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Ελληνικό Περίπτερο με τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδος κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Φλώρο Κωνσταντίνο.

Τέλος, ο κ. Αρχηγός έδωσε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό αμυντικών θεμάτων της Έκθεσης «Nation Shield», στην οποία, μεταξύ άλλων, αφού εξήρε τη διοργάνωση του συνεδρίου και της έκθεσης, εν μέσω πανδημίας, ανέφερε ότι οι γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή καλούν για κοινές και ειλικρινείς συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου και των ΗΑΕ  αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και μοιράζονται κοινό όραμα και η παρουσία της αντιπροσωπείας στην έκθεση έχει σκοπό να συμβάλει στην εμπέδωση της συνεργασίας αυτής.

Διαβάστε επίσης: IDEX 2021 | Το γαλλικό σύστημα που μπορεί να δώσει λύσεις στην Εθνική Φρουρά για την αντιμετώπιση των UAVs – Φωτογραφία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This