ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι Αρμένιοι εγκαταλείπουν μαζικά τις κατεχόμενες περιοχές τους, καίγοντας τα σπίτια τους – VIDEO
Defence Redefined
Published on 13/11/2020 at 14:21

Οι Αρμένιοι κάτοικοι των περιοχών, στις οποίες, σύμφωνα με την τριμερή συμφωνία, θα περιέλθουν στην κυριαρχία του Αζερμπαϊτζάν, άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι άνθρωποι παίρνουν στην κυριολεξία τα πάντα μαζί τους, και ότι δεν μπορούν να μεταφέρουν, το καταστρέφουν παραδίδοντας “καμένη γη” στους Αζέρους.

Σύμφωνα με έναν από τους κατοίκους της περιοχής, το Αζερμπαϊτζάν θα θέσει υπό τον έλεγχο του, όλες τις υποδομές που χτίστηκαν από τον αρμενικό πληθυσμό.

Δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες, που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου, δείχνουν καμένα σπίτια και σχολεία, ενώ αρκετοί μαθητές έγραψαν συνθήματα σε τοίχους κατά των Αζέρων, αλλά και των Αρμενίων “προδοτών”. 

Ο αρμενικός Τύπος παρουσιάζει την είδηση ως εκδήλωση πατριωτισμού και αδικίας. Το γεγονός της καταστροφής δεκάδων κατοικιών και δημόσιων υποδομών επιβεβαιώνεται από ξένους δημοσιογράφους και διεθνή μέσα.

Με πληροφορίες από: BBC

Διαβάστε επίσης: Αραγίκ Χαρουτουνιάν | “Δεν ξέρω πως η ιστορία θα αξιολογήσει αυτή την απόφαση” – Οι λόγοι που οδήγησαν στην ήττα – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This