ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι αντάρτες του ΤDF ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν ένα C-130 της Αιθιοπίας – Όλοι επιβαίνωντες νεκροί – VIDEO

Defence Redefined
Published on 24/06/2021 at 16:23

Στις 23 Ιουνίου, οι Αμυντικές Δυνάμεις της Tigray (TDF) ισχυρίστηκαν ότι οι μονάδες αεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιθιοπίας (ETAF).

Το αεροσκάφος φέρεται να καταρρίφθηκε το πρωί, κοντά στην πόλη Gijet στο νοτιοανατολικό τμήμα της περιοχής Tigray. Πηγές στην Tigray δημοσίευσαν φωτογραφίες που παρουσιάζουν τα συντρίμμια του εν λόγω αεροσκάφους.

Μόνο δύο αεροσκάφη C-130 είναι γνωστό ότι βρίσκονται στην υπηρεσία της ETAF. Τα δύο αεροσκάφη παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ για να ενισχύσουν τις διοικητικές δυνατότητες της Αιθιοπίας.

Ο Getachew Reda, σύμβουλος του Προέδρου της Tigray, Debretsion Gebremichael, δήλωσε ότι το αεροσκάφος μετέφερε στρατιώτες και πυρομαχικά. Όλοι όσοι βρισκόταν στο αεροσκάφος σκοτώθηκαν.

Οι TDF αποτελούν ένα συνασπισμό τοπικών παραστρατιωτικών οργανώσεων της Tigray, συμπεριλαμβανομένου του Tigray People’s Liberation Front (TPLF). Ο συνασπισμός δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ως απάντηση στη μεγάλη επίθεση της Αιθιοπίας στην περιοχή.

Εάν επιβεβαιωθεί, η πτώση του C-130 θα είναι η τρίτη απώλεια ενός αεροσκάφους πάνω από την Tigray από το ξέσπασμα του πολέμου στην περιοχή. Στις 29 Νοεμβρίου, ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-23 της ETAF καταρρίφθηκε από το TPLF. Στις 20 Απριλίου, η παραστρατιωτική οργάνωση κατέρριψε επίσης, ένα ελικόπτερο Mi-35.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Αιθιοπίας πολεμούν τον συνασπισμό TDF στην Tigray αδιάκοπα για πάνω από επτά μήνες. Ωστόσο, το 40% της περιοχής βρίσκεται ακόμα στα χέρια του συνασπισμού. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατομμύρια εκτοπίσθηκαν ως αποτέλεσμα του πολέμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαπράχθηκαν και από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης: Νιγηρία | Η Μπόκο Χαράμ, ισχυρίζεται ότι κατέρριψε γαλλικό αεροσκάφος της Νιγηριανής Αεροπορίας – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This