ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι Αμφίβιοι Καταδρομείς, το Ulaq και οι φρεγάτες του ΠΝ

Θεόδωρος Νικολοβγένης

Published on 05/05/2021 at 17:29

Αφορμή για την παρούσα μελέτη, στάθηκαν οι νεότερες εξελίξεις του project που παρουσιάστηκε από τους γείτονες και δε μας έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως, του μη επανδρωμένου ταχυπλόου (Ulaq) καθώς και η τοποθέτηση συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων επι των κορβετών Α69 (κλάσης Βurak ) του τουρκικού ναυτικού.

Ulaq

Διαβάστε επίσης: ULAQ | To πρώτο τουρκικό οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (AUSV) – VIDEO

Προσφάτως διοργανώθηκε μια συνέντευξη τύπου, στην οποία μίλησε για το Ulaq, ο Project Manager Onur Yıldırım. Αναφέρθηκε ότι το πρωτότυπο θα πέσει στο νερό το Μάιο, καθώς οι δοκιμές που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, έχουν ολοκληρωθεί.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι το σκάφος τελικά, αντέχει ταχύτητες 70 κόμβων, ενώ πέτυχε εμβέλεια 800 χιλιομέτρων. Έχει ικανότητα όρασης ημέρας / νύχτας, τουρκικής κατασκευής κρυπτογραφημένη υποδομή επικοινωνίας και κατασκευάζεται από προηγμένο σύνθετο υλικό. Μπορεί να καθοδηγηθεί από την ξηρά από οχήματα εμπορίου, από κεντρικούς σταθερούς σταθμούς ελέγχου ή πλωτές πλατφόρμες. Επιπλέον, θα έχει μεγάλο εύρος επικοινωνίας χάρη στη δυνατότητα δορυφορικής επικοινωνίας (SATCOM).

Το μη επανδρωμένο ταχύπλοο Ulaq μαζί με το σταθμό ελέγχου του. Παρατηρήστε οτι οι κινητήρες έχουν διάταξη έσω – έξω και οτι ο σταθμός ελέγχου είναι τοποθετημένος σε όχημα van πολιτικού τύπου γεγονός που δυσχεραίνει την επισήμανσή του από τα ημέτερα συστήματα παρακολούθησης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στον ιστοχώρο “Άμυνα και Γεωστρατηγική”

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This