ΟΑΣΕ | Επίσκεψη αξιωματικών από 20 χώρες στην Κύπρο – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 24/09/2022 at 12:00

Από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας που προβλέπονται από το Κείμενο της Βιέννης (2011), πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εκπροσώπων των μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), σε Στρατόπεδα και εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς. 

Συνολικά συμμετείχαν 35 Αξιωματικοί από 20 χώρες και το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» και στην ΧΧ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, όπου έτυχαν ενημέρωσης για την αποστολή, το έργο και τις δυνατότητες τους, ενώ είχαν και την ευκαιρία να διαπιστώσουν το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού. 

Η αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ επισκέφθηκε επίσης τον Τύμβο Μακεδονίτισσας όπου έλαβε ενημέρωση για την Τουρκική εισβολή του 1974 και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Φωτογραφίες από την επίσκεψη στον Τύμβο Μακεδονίτισσας δημοσιοποίησε το ΓΕΕΦ.

Η επίσκεψη, επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΟΑΣΕ, καθώς και την πλήρη συμμόρφωση στις απορρέουσες από το Κείμενο της Βιέννης υποχρεώσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων, αφορούν την έγκαιρη παροχή πληροφοριών και την ενεργό συμμετοχή σε στρατιωτικές δραστηριότητες.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ στην Κύπρο – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This