ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ξεκινάει η τεράστια άσκηση του ΝΑΤΟ, DEFENDER EUROPE – Η  Αρμενία ανάμεσα στους συμμετέχοντες – VIDEO

Defence Redefined
Published on 16/03/2021 at 11:48

Η τεράστια άσκηση του ΝΑΤΟ, “DEFENDER EUROPE 2021” ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Η άσκηση  “DEFENDER EUROPE 2021” είναι μια ετήσια, πολυεθνική, διακλαδική άσκηση, που συντονίζεται από την Διοίκηση του Αμερικανικού Στρατού (Τμήμα Ευρώπης και Αφρικής), με σκοπό την οικοδόμηση στρατηγικής και επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των εταίρων τους.

Διαβάστε επίσης: Νατοϊκή άσκηση «Gordian Knot 2020» | VIDEO

Η φετινή άσκηση περιλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό συμμάχων και εταίρων του ΝΑΤΟ οι οποίοι θα διεξάγουν δραστηριότητες σε μια ευρύτερη περιοχή από ό, τι είχε προγραμματιστεί το 2020.

Περισσότερα από 30.000 στρατεύματα από 27 έθνη θα διεξάγουν σχεδόν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε περισσότερους από 30 τομείς εκπαίδευσης σε δώδεκα χώρες.

«Ενώ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τον COVID, αποδείξαμε ότι έχουμε την ικανότητα να εκπαιδευόμαστε με ασφάλεια παρά την πανδημία. Ανεξάρτητα από αυτό, τα έθνη μας υπολογίζουν στο ότι οι δυνάμεις μας είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την ειρήνη », δήλωσε ο Στρατηγός Christopher Cavoli, διοικητής του Αμερικανικού Στρατού-Τμήμα Ευρώπης και Αφρικής. «Η άσκηση “DEFENDER EUROPE 2021” μας παρέχει την καλύτερη ευκαιρία να ακονίσουμε τις ικανότητές μας μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην στρατηγικά σημαντική περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, έτσι ώστε συλλογικά, να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε κρίση που μπορεί να προκύψει.»

Διαβάστε επίσης: Ο COVID-19 επηρεάζει και την άσκηση «Defender – Europe 20»

Θα υπάρξει μια πολύ πιο σημαντική παρουσία από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ στην φετινή άσκηση. 

Η άσκηση “DEFENDER EUROPE 2021” περιλαμβάνει πολλές επιμέρους  ασκήσεις, ως εξής:

  • Swift Response (από τις αρχές έως στα μέσα Μαΐου) – Θα περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις στην Εσθονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία με τη συμμετοχή περισσότερων από 7.000 στρατευμάτων από 11 χώρες.
  • Immediate Response (μέσα Μαΐου έως αρχές Ιουνίου) – περισσότερα από 5.000 στρατεύματα από 8 χώρες θα εξαπλωθούν σε 31 περιοχές εξάσκησης σε 12 διαφορετικές χώρες για να πραγματοποιήσουν εκπαίδευση με πραγματικά πυρά. Θα πραγματοποιηθεί επίσης διακλαδική άσκηση Διοικητικής Μέριμνας και δημιουργίας προγεφυρώματος  (Logistics Over-the-Shore).
  • Sabre Guardian (μέσα Μαΐου έως αρχές Ιουνίου) – περισσότερα από 13.000 στρατιωτικό προσωπικό από 19 χώρες θα διεξάγουν επιχειρήσεις με πραγματικά πυρά, εναέριας και πυραυλικής άμυνας, καθώς και ιατρική εκκένωση πεδίου μάχης (MEDEVAC) μεγάλης κλίμακας.
  • Command Post Exercise (Ιούνιος) – περίπου 2.000 άτομα θα εξασκηθούν στην ικανότητα του Στρατηγείου να διοικεί πολυεθνικές χερσαίες δυνάμεις σε ένα κοινό και συνδυασμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα πραγματικές επιχειρήσεις σε 104 χώρες σε δύο ηπείρους.

Ένα στοιχείο που προκαλεί ερωτηματικά για την άσκηση “DEFENDER EUROPE 2021”, είναι η συμμετοχή της Αρμενίας, αφού όπως θα δείτε στο επίσημο infographic από το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Αμερικανικός Στρατός-Τμήμα Ευρώπης και Αφρικής, η σημαία της Αρμενίας δεσπόζει πρώτη στα δεξιά. 

Διαβάστε επίσης: Αρμένια | Πολιτική θύελλα και αντιπαράθεση με την Ρωσία, μετά τις δηλώσεις Πασινιάν για τους πυραύλους Iskander

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This