ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε η μετακίνηση μονάδων του Αμερικανικού Στρατού, μέσω του Λιμένα Αλεξανδρούπολης – Φωτογραφία
Defence Redefined
Published on 24/02/2021 at 13:54

Από την 24 Φεβρουαρίου έως την 03 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ATLANTIC RESOLVE», θα πραγματοποιηθεί μετακίνηση μονάδων του Αμερικανικού Στρατού (US ARMY), μέσω του Λιμένα Αλεξανδρούπολης. 

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ανάπτυξη δυνάμεων της 1st CAB (COMBAT AVIATION BRIGADE) στην Ευρώπη, προερχόμενων από τις ΗΠΑ, και αναδίπλωση δυνάμεων της 101st CAB από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι γίνεται για δεύτερη φορά χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης για μετακινήσεις μονάδων των ΕΔ των ΗΠΑ, μετά την υπογραφή και επικύρωση του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ (MDCA).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι ανωτέρω δραστηριότητες επιβεβαιώνουν το ολοένα και αυξανόμενο επίπεδο συνέργειας μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών, μετά τη δυναμική που προσέδωσε στην ελληνοαμερικανική συνεργασία, η υπογραφή του πρωτοκόλλου επικαιροποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και η εξέλιξη του Στρατηγικού Διαλόγου. Επιπρόσθετα, αναδεικνύεται η γεωστρατηγική σημασία της περιοχής της Αλεξανδρούπολης και της Ελληνικής Επικράτειας εν γένει.

Διαβάστε επίσης: Άσκηση Συνεργασίας Δυνάμεων ΓΕΕΘΑ ΔΔΕΕ με Μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This