Ν. Παναγιωτόπουλος | Η Ελλάδα θα δώσει S-300 στην Ουκρανία αν πάρει Patriot – Ρωσικές αντιδράσεις
Defence Redefined
Published on 19/12/2022 at 15:20

Ο Υπουργός  Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης συγκέντρωσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως αναφέρουν και τα ρωσικά μέσα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε πως αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν σύστημα Patriot στην Κρήτη και αφού ενσωματωθεί στο εθνικό σύστημα αεράμυνας, οι S-300 μπορούν ν’ αφαιρεθούν. Συμπλήρωσε πως η ίδια διαδικασία ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο ρωσικό σύστημα αεράμυνας που θα ήθελαν (οι ΗΠΑ) να στείλουν στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Αμερικανός Στρατηγός ε.α. | “Η Ελλάδα να δώσει S-300 στην Ουκρανία” – VIDEO

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κριμαία, Γκεόργκι Μουράτοφ, δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο “Ria Novosti” πως ενδεχόμενη παραχώρηση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S – 300, από τις Ελληνικές Αρχές, στην Ουκρανική Κυβέρνηση, αποτελεί επικίνδυνο βήμα για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος. 

Δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα θα πρέπει να θυμάται ότι η Μόσχα παραχώρησε το αντιαεροπορικό σύστημα S – 300 στην Κύπρο, στα τέλη του περασμένου αιώνα, όταν ο ίδιος εκτελούσε χρέη πρεσβευτή της Ρωσίας στην Λευκωσία.  

Συμπλήρωσε ακόμα πως οι S – 300, δεν λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας, αφού είναι εξοπλισμένοι με ειδικό σύστημα αναγνώρισης “φίλου – εχθρού”.

Με πληροφορίες από: Το Βήμα, ΡΙΚ

Διαβάστε επίσης: 29 Δεκεμβρίου 1998 | Αποφασίζεται η μη εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This