ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Παναγιωτόπουλος | Επίσκεψη στα ναυπηγεία της NAVAL GROUP – Τι απαντά για τις κορβέτες
Defence Redefined
Published on 17/01/2022 at 12:45

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στα ναυπηγεία του ομίλου NAVAL GROUP μαζί με την Γαλλίδα ομόλογο του Florence Parly. Στα συγκεκριμένα ναυπηγεία θα ναυπηγηθούν οι φρεγάτες FDI HN “Belh@rra” που θα προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Στην τοποθέτηση του ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, τόνισε την σημασία της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης των δύο χωρών η οποία αναβαθμίζεται με την συμφωνία των ηγετών των δύο κρατών η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων αμοιβαία συνδρομή προάσπιση της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας. Αναφορικά με το πρόγραμμα των φρεγατών τόνισε πως πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα στάδια που προβλέπονται στην ελληνική νομοθεσία, ώστε οι Συμβάσεις να υπογραφούν το ταχύτερο δυνατό. 

Αξιοσημείωτη ήταν η δήλωση του πως εύχεται και ενθαρρύνει τους ιθύνοντες να επιδιώξουν συνεργασία με εταιρείες της Ελληνικής  Αμυντικής βιομηχανίας στο πλαίσιο του προγράμματος των φρεγατών, όπως προβλέπει η συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες των νέων φρεγατών δήλωσε πως τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά των “Belharra” και ειδικότερα η μεγάλης εμβέλειας αντιαεροπορική άμυνα, οι επιδόσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου και η ενισχυμένη ικανότητα πολέμου επιφανείας, προσδίδουν δυνατότητα εκτέλεσης πολλαπλών αποστολών σε όλο το φάσμα του ναυτικού πολέμου.

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα των κορβετών, ο ΥΠΕΘΑ απάντησε πως θα παρθούν προσεχώς οι αποφάσεις ενώ τον τελικό λόγο θα έχουν οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης: Πρόγραμμα Κορβετών | Οι 3 προτάσεις για το Πολεμικό Ναυτικό του μέλλοντος – VIDEO

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This