ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ν. Δένδιας | Επικοινωνία με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ
Defence Redefined
Published on 05/01/2022 at 10:00

 Τηλεφωνική επικοινωνία με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν (Wendy R. Sherman) σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και στα Δυτικά Βαλκάνια, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την πρόσφατη προκλητική ρητορική της Τουρκίας.

Για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε όλη την Ευρώπη συνομίλησε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουέντι Σέρμαν, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

“Δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τους Συμμάχους και τους εταίρους μας στο NATO και να επιλύουμε τις διαφορές με διπλωματία”, σημείωσε η Γουέντι Σέρμαν σε ανάρτηση της στο Twitter μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής συνομιλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη σημασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας αλλά και του συντονισμού μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων για την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, “τόνισαν τη σημασία της προώθησης της αλληλεγγύης και της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Η υφυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισαν επίσης τη σημασία του συνεχούς συντονισμού μεταξύ των Συμμάχων και των εταίρων του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας πρωτοφανών οικονομικών μέτρων για την αποτροπή της Ρωσίας από περαιτέρω στρατιωτική δράση και επιθετικότητα”.

Υπενθυμίζεται πως ο Ν. Δένδιας σε ανάρτησή του νωρίτερα, επισήμανε πως ενημέρωσε την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την πρόσφατη προκλητική ρητορική της Τουρκίας και πως συνομίλησαν σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Διαβάστε επίσης: Ν. Δένδιας | Συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This