ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ν. Δένδιας | Εμβάθυνση σχέσεων με τα κράτη του Κόλπου
Defence Redefined
Published on 30/10/2021 at 09:00

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ), Nayef Falah M. Al-Hajraf είχε στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) Νίκος Δένδιας, στις 29/10.

Στις δηλώσεις του ο Έλληνας ΥΠΕΞ με το πέρας της συνάντησης, δήλωσε πως είναι η τρίτη συνάντηση των δύο ανδρών σε έξι μήνες, γεγονός που αποδεικνύει την εμβάθυνση σχέσεων της Ελλάδας με τα κράτη του Κόλπου. Επίσης, αναφέρθηκε στην μεταφορά δύναμης Patriot στη Σαουδική Αραβία και στην Αμυντική Συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μέση Ανατολή, η Βόρειος Αφρική και στη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τα Ελληνοτουρκικά, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε εκτενή αναφορά στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, στο casus belli και στις παραβιάσεις. Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία όπως η Τουρκάι αλλάξει στάση και επανέλαβε πως οι δράσεις της Ελλάδας είναι συμβατές με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα. Τέλος, αναφέρθηκε στο Σχέδιο Δράσης που θα συμφωνηθεί μεταξύ του ΣΣΚ και της Ελλάδας.

Πηγή: Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Σαουδική Αραβία | Το κοινό ανακοινωθέν για τις διμερείς σχέσεις

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This