Νότιος Κορέα | Απογειώνει 80 αεροσκάφη και F-35A μετά από εντοπισμό 180 βορειοκορεατικών αεροσκαφών – Σύνοδος κορυφής με ΗΠΑ και Ιαπωνία
Defence Redefined
Published on 04/11/2022 at 13:36

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι απογειώθηκαν εσπευσμένα νοτιοκορεατικά μαχητικά αφού ραντάρ εντόπισαν κάπου 180 στρατιωτικά αεροσκάφη της Βόρειας Κορέας να πετούν επί τέσσερις ώρες σήμερα βορείως των στρατιωτικοποιημένων συνόρων. Τα βορειοκορεατικά αεροσκάφη πέταξαν βόρεια μιας γραμμής που έχει χαραχτεί σε απόσταση έως 20 χιλιομέτρων βόρεια της Στρατιωτικής Γραμμής Οριοθέτησης (MDL), ανέφεραν σε δήλωσή τους οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε απάντηση, η Νότια Κορέα προχώρησε σε εσπευσμένη απογείωση 80 αεροσκαφών, περιλαμβανομένων «αόρατων» μαχητικών F-35A. Περίπου 240 αεροσκάφη, τα οποία συμμετέχουν μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα αεροπορικά γυμνάσια με την ονομασία Vigilant Storm, συνεχίζουν τις ασκήσεις, ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας οριστικοποιούν τις διευθετήσεις για να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής των ηγετών τους στα μέσα του τρέχοντα μήνα, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζει. Κατά το πρακτορείο, οι συνομιλίες των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Γιουν Σοκ-γελ και του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα είναι ένας τρόπος οι τρεις σύμμαχοι να επιδείξουν την αλληλεγγύη και την ενότητά τους μπροστά στην κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή εξαιτίας της σειράς δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, από τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Νότια Κορέα | Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Αμυντικών Εξοπλισμών της Δημοκρατίας της Κορέας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This