Νότια Κορέα προς Βόρεια Κορέα | Πακέτο στήριξης με αντάλλαγμα αποπυρηνικοποίηση
Defence Redefined
Published on 15/08/2022 at 16:30

Η Σεούλ επιχειρεί να δελεάσει την Πιονγκγιάνγκ να προχωρήσει σε αποπυρηνικοποίηση, προσφέροντας ένα ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας που περιλαμβάνει τρόφιμα, ενέργεια και έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών.

Η πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας έρχεται λίγες μέρες μετά τις απειλές του καθεστώτος ότι θα “εξαλείψει” τον Νότο, τον οποίο κατηγορεί για την εξάπλωση της πανδημίας στον Βορρά.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιον Σουκ Γιέολ, δήλωσε ότι η τολμηρή πρωτοβουλία που οραματίζεται θα βελτιώσει σημαντικά την οικονομία της Βόρειας Κορέας και τα μέσα διαβίωσης του λαού της σταδιακά, εάν ο Βορράς σταματήσει την ανάπτυξη του πυρηνικού του προγράμματος και ξεκινήσει μια πραγματική και ουσιαστική διαδικασία αποπυρηνικοποίησης.

Σύμφωνα πάντως με το Euronews, αναλυτές εκτιμούν ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν πρόκειται να δεχθεί μια τέτοια συμφωνία.

Στις αρχές Αυγούστου, ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησαν ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη της δοκιμή πυρηνικού όπλου από το 2017.

Στο μεταξύ, η καθεστωτική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξε μηνύματα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με θέμα την ενίσχυση των δεσμών τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι στενότεροι δεσμοί μεταξύ των χωρών θα συμβάλουν στη σταθερότητα στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Β. Κορέα | Νέα πυραυλική δοκιμή – Συγκαλείται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ν. Κορέας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This