Νορβηγία | Leopard 2A7 ή K2 Black Panther – Η δελεαστική πρόταση από την Κορέα – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 11/10/2022 at 16:30

Μεταξύ του γερμανικού Leopard 2A7 και του κορεατικού K2 Black Panther, βρίσκεται η Νορβηγία, η οποία σπεύδει να ανανεώσει τον στόλο των αρμάτων μάτης. 

Η κορεάτικη πρόταση είναι αρκετά δελεαστική για τη Νορβηγία, με την εταιρεία Hyundai Rotem να υπόσχεται επίσπευση των παραδόσεων και συγκεκριμένα να δεσμεύεται ότι τα πρώτα 24 άρματα θα παραδοθούν το 2023 και όχι το 2025, όπως είχε προγραμματιστεί. Φυσικά, αυτό θα συμβεί εάν η Hyundai Rotem κερδίσει τον διαγωνισμό έναντι της Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Τα 24 άρματα μάχης K2 Black Panther, θα προέρχονται από την τεράστια παραγγελία του Κορεατικού Στρατού στην Hyundai Rotem. 

Ο Νορβηγικός προϋπολογισμός για αγορά αρμάτων μάχης, κυμαίνεται περίπου στα 20 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (περίπου $1,9 δισεκατομμύρια δολάρια). 

Όπως υποστηρίζουν τα Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, τον επόμενο μήνα, οι νορβηγικές αρχές θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για τον διαγωνισμό ανάμεσα στο Leopard ή το K2. Αυτή τη στιγμή ο νορβηγικός στρατός επιχειρεί με άρματα μάχης Leopard 1 και Leopard 2A4.

Στα υπόψη λαμβάνεται ότι οι Νορβηγοί πραγματοποίησαν δοκιμές των αρμάτων Leopard και K2, σε χιονισμένο έδαφος σε ακραίες χειμερινές καιρικές συνθήκες. 

K2 Black Panther

Η παραγωγή του κορεάτικου Black Panther K2 άρχισε το 2014. Το βάρος του κυμαίνεται στους 55 τόνους, ενώ μεταξύ άλλων διαθέτει σύστημα πλοήγησης GPS / INS και επανδρώνεται με τριμελές πλήρωμα. 

Τροφοδοτείται από έναν 12-κύλινδρο υδρόψυκτο κινητήρα  πετρελαίου που αποδίδει μέχρι και 1.500 ίππους.

Ο κύριος οπλισμός του είναι ένα λειόκαννο πυροβόλο CN08 120 χιλ. 55 διαμετρημάτων σχεδιασμένο από την Hyundai Wia. Διαθέτει επίσης πολυβόλο K6 12,7 × 99 χιλ. και ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 × 51 χιλ.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το K2 βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια ιδέα για την επίτευξη μέγιστης αποτελεσματικότητας μάχης. Ολόκληρη η ιδέα και η φιλοσοφία της τεχνολογικής ανάπτυξης της Νότιας Κορέας είναι ενσωματωμένες στο όχημα.  

Η Hyundai-Rotem ισχυρίζεται επίσης ότι το σύστημα ελέγχου πυρός του K2 είναι το πιο σύγχρονο και το αποτελεσματικό στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η Hyundai Rotem ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου ότι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη νορβηγική Kongsberg Defense & Aerospace AS, για συνεργασία στον τομέα των αρμάτων μάχης και για την ανάπτυξη και την πώληση οπλικών συστημάτων για να διεισδύσουν στην παγκόσμια αμυντική αγορά.

Συγκεκριμένα, η Hyundai Rotem θα εφαρμόσει τα προϊόντα της Kongsberg, όπως τηλεχειριζόμενους σταθμούς όπλων (RWS) και ψηφιακά ολοκληρωμένα συστήματα στο άρμα μάχης K2 και το τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα K808. 

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων πυργίσκων και συστημάτων anti-drone για άρματα μάχης και τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα.

Διαβάστε επίσης: THeMIS | Ο ορισμός του modularity από την Milrem Robotics στην DIMDEX 2022 | Φωτογραφίες και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This