ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2021” | Οι μαυροσκούφηδες της Εθνικής Φρουράς σε δράση – Το σενάριο της τελικής φάσης -VIDEO
Defence Redefined
Published on 10/06/2021 at 11:51

Η διακλαδική τακτική άσκηση ευρείας κλίμακας ΤΑΑΣ – ΤΑΜΣ “ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ”, είχε ως γενικό σκοπό την εξάσκηση του συνόλου του προσωπικού, στις διαδικασίες λήψης απόφασης και στην μετατροπή τους σε οδηγίες σε περίοδο έντασης, κρίσης και επιχειρήσεων.  

Το γενικό σενάριο της τελικής φάσης, που διεξήχθει σήμερα, από την ΧΧ ΤΘ Ταξιαρχία, βασίζεται στην πρόκληση έντασης / κρίσης, με παράλληλη στρατιωτική κινητοποίηση εχθρικών δυνάμεων. 

Στο πλαίσιο της τελικής φάσης της άσκησης, εξετάστηκαν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η μετατροπή τους σε οδηγίες και διαταγές σε περίοδο εντάσεων καθώς και η εξάσκηση των τμημάτων, σε σενάρια που προσομοιάζουν με τις πραγματικές συνθήκες σε περίοδο επιχειρήσεων. 

Διαβάστε επίσης: «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021» | Ανάπαυση υπό την σκιά των πυροβόλων NORA B52 – Φωτογραφίες

Συμμετείχαν, σχηματισμοί Aρμάτων Mάχης Τ-80U, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης  (ΤΟΜΑ) BMP-3, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), ΛΕΩΝΙΔΑΣ, καθώς και επιθετικά ελικόπτερα MI-35P. 

Η τελική φάση της άσκησης, διεξήχθη υπό την παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, καθώς και του Διοικητή της ΧΧ ΤΘ Ταξιαρχίας και τους Διοικητές των Μονάδων της. 

Κατά την ομιλία του, ο ΥΠΑΜ, Χαράλαμπος Πετρίδης, εκθείασε το μαχητικό πνεύμα των μαυροσκούφηδων της Εθνικής Φρουράς, λέγοντας ότι: “Όλοι γνωρίζουμε ότι το καλύτερο οπλικό σύστημα είναι αυτό που υπηρετείται από το καλύτερο πλήρωμα. Με αυτό που μας παρουσιάσατε σήμερα, νοιώθω ότι για ακόμα μια φορά επιβεβαιώσατε την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και τη δυνατότητα να προασπίσετε την πατρίδα από κάθε εξωτερική επιβουλή”

Υπενθυμίζουμε ότι, η ΤΑΑΣ – ΤΑΜΣ “ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ”, ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή (11/6).  Η άσκηση εκτελείται στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της ελεύθερής επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη συμμετοχή Διοικήσεων, Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και Μονάδων της ΕΦ, ενώ σε φάσεις της άσκησης κλήθηκαν έφεδροι και εθνοφύλακες.

Από τη διεξαγωγή της ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021», επιβεβαιώθηκε η αρτιότητα της σχεδίασης, η λεπτομερής προετοιμασία, η ακριβής και αποτελεσματική διεξαγωγή καθώς και το υψηλό επίπεδο μαχητικής ικανότητας, παράγοντες που συμβάλουν στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΕΦ. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ο επαγγελματισμός, το υψηλό ηθικό, η αυταπάρνηση και ο απαράμιλλος ζήλος του προσωπικού. 

Δείτε το βίντεο: 


Διαβάστε επίσης: «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021» | Διεξάγεται σε όλη την ελεύθερη Κύπρο με το σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This