ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Νιγηρία | 5 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών με ρουκέτες
Defence Redefined
Published on 24/12/2021 at 11:35

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα και πλέον τραυματίστηκαν την Πέμπτη όταν ρουκέτες που πιστεύεται ότι εκτόξευσαν τζιχαντιστές έπληξαν συνοικίες γύρω από την περιοχή όπου βρίσκεται αεροδρόμιο στη βορειοανατολική Νιγηρία, την ημέρα της επίσκεψης του Προέδρου Μουχαμαντού Μπουχάρι, ανέφεραν κάτοικοι κι ένα στέλεχος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από άγνωστη τοποθεσία εναντίον της Μαϊντουγκούρι, μεγαλούπολης και πρωτεύουσας της πολιτείας Μπόρνο, που αποτελεί επίκεντρο της εξέγερσης τζιχαντιστών εδώ και δώδεκα χρόνια. Η πόλη ετοιμαζόταν για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Μπουχάρι, που έφθασε επιτόπου περί τις 14:00. Κάτοικοι επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), οργάνωση η δράση της οποίας αιματοκυλίζει την περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Νιγηρία | Μεγαλώνει ξανά το ΙΚ – Ο στρατός υπέστη βαριές απώλειες σε εξοπλισμούς και προσωπικό – Φωτογραφίες

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και αξιωματούχοι δεν είχαν κανένα σχόλιο να κάνουν άμεσα για την επίθεση. Ο κ. Μπουχάρι αναμενόταν στη Μαϊντουγκούρι για να εγκαινιάσει διάφορα έργα, ανάμεσά τους ανισόπεδο κόμβο και κέντρο εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο της πόλης. Δεν έκανε κανένα σχόλιο δημόσια για την επίθεση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Η οργάνωση ΙΚΔΑ και η αντίπαλή της Μπόκο Χαράμ – από τη δεύτερη αποσχίστηκαν οι τζιχαντιστές που ίδρυσαν την πρώτη – έχουν εξαπολύσει επανειλημμένα φονικές επιθέσεις, ιδίως με ρουκέτες, εναντίον της Μαϊντουγκούρι κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους κι έχει ξεριζώσει κάπου δύο εκατομμύρια άλλους. Η τζιχαντιστική οργάνωση αυτή εδραιώνει τον έλεγχό της στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας μετά τον θάνατο του ηγέτη της Μπόκο Χαράμ τον Μάιο, κατά τη διάρκεια μαχών ανάμεσά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Η Νιγηρία υπέγραψε με την Τουρκική Dearsan συμφωνία για προμήθεια 2 πολεμικών πλοίων

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This