ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Νιγηρία | Μεγαλώνει ξανά το ΙΚ – Ο στρατός υπέστη βαριές απώλειες σε εξοπλισμούς και προσωπικό – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 08/05/2021 at 11:00

Στις 6 Μαΐου, το πρακτορείο ειδήσεων του Ισλαμικού Κράτους, “Amaq”, δημοσίευσε φωτογραφίες από την πρόσφατη, μεγάλης κλίμακας, επίθεση των μαχητών του, στην πόλη Geidem, στη βορειοανατολική Νιγηριανή πολιτεία Yobe.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου, οι τρομοκράτες του ΙΚ εισέβαλαν στο Geidem. Οι τρομοκράτες ενεπλάκησαν σε μια σκληρή μάχη με τις ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας. Τα στρατεύματα της Νιγηρίας, προέταξαν σθεναρή αντίσταση, ωστόσο, οι τρομοκράτες κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα τους. 

«Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι μαχητές έκαψαν κτίρια και κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης της Νιγηρίας και διεθνείς οργανισμούς, ενώ διένειμαν φυλλάδια προπαγάνδας στον λαό», ανέφερε μια δήλωση που μοιράστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

Πριν εισέλθουν στην πόλη, οι τρομοκράτες του ΙΚ χτύπησαν ένα κομβόι, στρατιωτικών οχημάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED). Τουλάχιστον ένα όχημα καταστράφηκε.

Σύμφωνα με το Amaq, πολλά μέλη του στρατού της Νιγηρίας σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση. Μαχητές του ΙΚ κατέστρεψαν επίσης δύο οχήματα και κατέλαβαν επτά άλλα.

Λίγες μέρες μετά την εισβολή στην Geidem, τρομοκράτες του ΙΚ επιτέθηκαν σε Νιγηριανά στρατεύματα στην πόλη Kanama, η οποία βρίσκεται στα σύνορα του Yobe με τον Νίγηρα. Ο Νιγηριανός στρατός υπέστη βαριές απώλειες σε εξοπλισμούς και προσωπικό από την επίθεση.

Το ΙΚ εργάζεται ακούραστα για να επεκτείνει την επιρροή του στη βορειοανατολική Νιγηρία. Τους τελευταίους μήνες, στην επαρχία Yobe, εμφανίστηκαν νέοι θύλακες με τρομοκράτες του ΙΚ. Στο παρελθόν, το ΙΚ, επιχειρούσε στην πολιτεία του Μπόρνο.

Διαβάστε επίσης: Επιθέσεις Τζιχαντιστών | 26 νεκροί σε Ιρακ και Νιγηρία σε 72 ώρες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This