ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Νιγηρία | Η Μπόκο Χαράμ, ισχυρίζεται ότι κατέρριψε γαλλικό αεροσκάφος της Νιγηριανής Αεροπορίας – VIDEO

Defence Redefined
Published on 03/04/2021 at 08:09

Στις 2 Απριλίου, η τρομοκρατική οργάνωση Jama’at Ahl as-Sunnah-Da’wah wa’l-Jihad (JAS), κοινώς γνωστή ως Μπόκο Χαράμ, ισχυρίζεται ότι οι μαχητές της είχαν καταρρίψει ένα μαχητικό αεροσκάφος γαλλικής κατασκευής τύπου Alpha Jet της Πολεμικής Αεροπορίας της Νιγηρίας (NAF) .

Η NAF έχασε την επαφή με το αεροσκάφος πάνω από τη βορειοανατολική πολιτεία του Μπόρνο στις 31 Μαρτίου. Ο Edward Gabkwet, εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε ότι το τζετ ήταν σε διατεταγμένη αποστολή για την υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων της Νιγηρίας.

Διαβάστε επίσης: Νιγηρία | Τουλάχιστον 11 νεκροί σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Ένα βίντεο που δημοσίευσε η JAS δείχνει το μαχητικό αεροσκάφος να φλέγεται καθώς πέφτει. Το βίντεο δείχνει επίσης πλάνα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος της NAF, μπορεί να έχει προσβλήθηκε από φορητό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας (MANPADS). Μια πιο λογική εξήγηση είναι ότι το αεροσκάφος  προσβλήθηκε από πυρά πολυβόλου. 

Σε ανακοίνωση της, η NAF αναφέρει ότι, το συγκεκριμένο βίντεο αναλύεται για την αυθεντικότητα του, και καλεί τον λαό της Νιγηρίας να αγνοήσει αυτές τις εικόνες. 

Η τύχη των δύο πιλότων του τζετ παραμένει αβέβαιη. Σύμφωνα με την NAF, στο Μπόρνο βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη έρευνα για τη διάσωση των πιλότων, παρόλο που στο βίντεο φαίνεται η σορός ενός άνδρα.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της NAF:

Διαβάστε επίσης: Νιγηρία | Νέες απαγωγές από την Μπόκο Χαράμ – Ποια είναι η τρομοκρατική οργάνωση που σπέρνει τον τρόμο τα τελευταία 11 χρόνια; VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This