ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΝΗ-90 | Μετά τις υπογραφές, ανοίγει ο δρόμος για τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού
Defence Redefined
Published on 09/04/2021 at 16:00

Υπεγράφη την Πέμπτη 08/04, η έκτη (6η) η Τροποποίηση της Σύμβασης Υπ΄αριθμ.: 034Α/03, η οποία αφορά την “Προμήθεια δεκαέξι (16) Μεταφορικών Ελικοπτέρων ΝΗ 90 – τεσσάρων (4) Ελικοπτέρων Ειδικών Αποστολών ΝΗ 90 και τεσσάρων (4) Υγειονομικών Συλλογών”, μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Απτχο (Ι) Θεόδωρο Λάγιο (ε.α) και της εταιρείας NH Industries.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την εταιρεία εκπροσώπησε ο Mr. Ernst Heckert, επικεφαλείς του Export Variants της NH Industries και η Mrs. Isabel Humby, του προγράμματος NH90 Manager for Greece at Airbus Helicopters.

Διαβάστε επίσης: Η Sikorsky και η DARPA δοκιμάζουν το Black Hawk σε αυτόνομη πτήση – VIDEO

Η εξέλιξη αυτή, ανοίγει τον δρόμο για την προμήθεια των υπόλοιπων έξι μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου NH-90 για λογαριασμό του Ελληνικού Στρατού.

Από τον Αύγουστο του 2003 υπεγράφη η σύμβαση με την NHI Industries για την προμήθεια 20 μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90 του τύπου ΤΤΗ (Tactical Transport Helicopter). Από τα 20 ελικόπτερα, τα 16 είναι μεταφορικά και τα 4 θα έχουν διαμόρφωση για ειδικές αποστολές (Special Operations), ενώ θα γίνει προμήθεια συλλογών για διασκευή 4 Ε/Π σε διαμόρφωση ασθενοφόρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε αναφερθεί στην απόκτησή τους, σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «αναφορικά με τον στόλο των ελικοπτέρων (Ε/Π) UH-1Η έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται ήδη η σταδιακή αντικατάστασή του, σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόκτηση Ε/Π CΗ-47 και ΝΗ-90«.

Τέλος, με την υπογραφή πλέον της έκτης τροποποίησης της σύμβασης αναμένεται να ρυθμιστούν οι πληρωμές ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για τα υπόλοιπα 6 ελικόπτερα NH-90.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Παναγιωτόπουλος | Όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα – “Στα 5,44 δις ο προϋπολογισμός του 2021”

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This