ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Νεκρός ο Ιταλός Πρέσβης του Κονγκό μετά από ένοπλη επίθεση από αντάρτες – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 22/02/2021 at 17:46

Ο Πρέσβης της Ιταλίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και ένα μέλος της στρατονομίας, που ταξίδευε μαζί του, σκοτώθηκαν σήμερα από σφαίρες στη διάρκεια ένοπλης επίθεσης με στόχο αυτοκινητοπομπή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) στο ανατολικό Κογκό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Luca Attanasio, πρεσβευτής της Ιταλίας στη χώρα από το 2017, ο αξιωματικός Vittorio Iacovacci και ο οδηγός τους σκοτώθηκαν. Άλλα μέλη της αυτοκινητοπομπής τραυματίστηκαν, δήλωσε το WFP. 

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών για το συμβάν σε συνεδρίαση στις Βρυξέλλες και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Ιταλία και στα Ηνωμένα Έθνη.

«Τα νέα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με την αντιπροσωπεία της ΕΕ» στο Κονγκό, δήλωσε η εκπρόσωπος της κομισιόν της ΕΕ Νίμπαλα Μασράλι.

Διαβάστε επίσης: Νίγηρας | Τουλάχιστον 79 άμαχοι νεκροί σε επίθεση φερόμενων ισλαμιστών μαχητών στα σύνορα με το Μαλί – Χάρτης

Ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Mattarella και ο πρωθυπουργός Mario Draghi εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων. Ο υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio δεσμεύτηκε να εξακριβώσει ποιος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία.

«Οι περιστάσεις αυτής της βάναυσης επίθεσης είναι ακόμα ασαφείς και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εξακριβωθούν οι συνθήκες», είπε σε δήλωση.

Στον Attanasio απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Nassiriya τον Οκτώβριο σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σε μια εκκλησία στη νότια Ιταλία. Ο 43χρονος διπλωμάτης αφήνει πίσω μια γυναίκα και τρία μικρά παιδιά. 

Διαβάστε επίσης: Μάλι | Τρεις Γάλλοι στρατιώτες νεκροί μετά από έκρηξη ΙΕD, κατά την διάρκεια αποστολής – Φωτογραφία

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This