ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Νεκρός Αρμένιος Λοχίας, από πυρά Αζέρων, κοντά στα σύνορα – VIDEO
Defence Redefined
Published on 26/05/2021 at 08:54

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση των Αρμενικών δυνάμεων κοντά στο χωριό Verin Shorzha στην επαρχία Gegharkunik, χθες 25 Μαϊου, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας. 

«Στις 25 Μαΐου, περίπου στις 14:20 κοντά στο συνοριακό χωριό Verin Shorzha, στην περιοχή Gegharkunik της Αρμενίας, ο εχθρός άνοιξε πυρ κατά αρμένικων θέσεων. Οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται», λέει η δήλωση.

Από τα πυρά των Αζέρων, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, ένας Αρμένιος Λοχίας, ο V. Khurshudyan, τραυματίστηκε σοβαρά για να υποκύψει αργότερα στα τραύματα του. 

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αρνείται τις πληροφορίες για το συμβάν, και στην ανακοίνωση του, ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του Αρμένιου στρατιώτη ήταν ατύχημα.

Διαβάστε επίσης: Αρμενία | Σε διαδικασία αξιολόγησης τα αιωρούμενα πυρομαχικά – VIDEO

«Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας διέδωσε για άλλη μια φορά ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον φερόμενο βομβαρδισμό θέσεων στον οικισμό του Verin Shorzha στην περιοχή Gegharkunik στα κρατικά σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Δηλώνουμε ότι οι δυνάμεις μας δεν άνοιξαν πυρ προς την αντίθετη πλευρά », δήλωσε σε δήλωσή του το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν προχώρησε στην επαρχία Syunik, στο έδαφος της Αρμενίας, προκειμένου να «προσαρμόσει τα σύνορα». Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιανάν επιβεβαίωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε τη λίμνη Σεβ.

Πάντως, αρκετά βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, παρουσιάζουν Αρμένιους στρατιώτες, να σπρώχνουν και να χτυπούν Αζέρους στρατιώτες στην ίδια περιοχή, προσπαθώντας να τους εκδιώξουν από το έδαφος της Αρμενίας. 

Η κατάσταση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, συνεχίζει να είναι έκρυθμη από την κατάπαυση του πυρός στις 10 Νοεμβρίου το 2020 και από έκτοτε, συνέβησαν πολλά διασυνοριακά περιστατικά, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ξανά την σύρραξη.

Διαβάστε επίσης: Αρμενία | Νέες προστριβές με το Αζερμπαϊτζάν – Μπήκαν στο έδαφος της Αρμενιας – ΧΑΡΤΗΣ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This