ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυτική άσκηση Κύπρου – Γαλλίας νότια της Λάρνακας | Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 22/05/2020 at 17:57

Στο πλαίσιο του προγραμματισμένου ελλιμενισμού στη Λάρνακα, της Γαλλικής Φρεγάτας FS ACONIT F-713, από την Παρασκευή, 22 μέχρι την Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, το Ναυτικό σχεδίασε και πραγματοποίησε, εκπαιδευτικές ασκήσεις με αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαΐου 2020, το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ απέπλευσε από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, μαζί με τα νεότευκτα Ταχύπλοα (Τ/Χ) Σκάφη (RΗΙΒ) «ΝΗΡΕΑΣ-1» και «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ-1» με σκοπό τη συνένωση με το Γαλλικό Πολεμικό Πλοίο στην περιοχή ασκήσεων που καθορίστηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια Λάρνακας.

Για τη διεξαγωγή της διεθνούς άσκησης, Passing Exercise (PASSEX) με την κωδική ονομασία «CYP/FRA-01/2020» τέθηκε σε εφαρμογή το Μνημόνιο διμερούς «Συμφωνίας για Συνεργασία σε Θέματα Άμυνας», μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και της Γαλλίας.

Οι στόχοι που τέθηκαν, καθώς και ο αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας και συνέργειας, καθώς και η προαγωγή των σχέσεων, μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς και της Γαλλικής Φ/Γ.

Η συνεργασία περιλάμβανε την πραγματοποίηση συναινετικής Άσκησης Νηοψίας (Compliant Cross-Boarding Exercise/VBSS) εν πλω με παράλληλη εξάσκηση από τη Φρεγάτα στον τρόπο αντιμετώπισης της ασύμμετρης απειλής. Ταυτόχρονα εκτελέστηκε αεροναυτική άσκηση.

Η ναυτική άσκηση, κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς παρείχε ουσιαστική και πρακτική δυνατότητα στο Πολεμικό Ναυτικό της ΚΔ και στις Μονάδες του Γαλλικού ΠΝ, που επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο για τη διεξαγωγή αποτελεσματικής συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς ναυτικής συνεργασίας.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

Διαβάστε επίσης: Βολές και μηχανοδήγηση η Εθνική Φρουρά | Φωτογραφίες

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This