Ναυπηγεία Σαλαμίνας | Αναβάθμιση των υποδομών για την κατασκευή των φρεγατών FDI HN
Defence Redefined
Published on 07/02/2023 at 16:41

Σημαντική πρόοδος καταγράφεται στο πρόγραμμα φρεγατών για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς αναβαθμίστηκαν οι ναυπηγικές υποδομές στη Σαλαμίνα για την κατασκευή τους.

Με μια ανάρτηση στο Twitter, η Naval Group έδειξε την πρόοδο της κατασκευής των πολυαναμενόμενων φρεγατών FDI για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, και συγκεκριμένα του μέρους των φρεγατών, που κατασκευάζονται στα αναβαθμισμένα πλέον ναυπηγεία της Σαλαμίνας.

“Μια μικρή ματιά από το νησί της Σαλαμίνας όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για το μέρος των FDI που κατασκευάζουν τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, με την κοπή των πρώτων ελασμάτων! Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από μια φάση αναβάθμισης ναυπηγικής υποδομής και μηχανικής παραγωγής,” αναφέρεται στην ανάρτηση της Naval Group.

Από την ανάθεση της σύμβασης από τη Naval Group τον Οκτώβριο του 2022, έχουν οριστεί και πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες αναβαθμίσεις του ναυπηγείου, όπως εγκατάσταση νέου εναέριου γερανού ή αναβάθμιση της μηχανής κοπής ελασμάτων, ενώ πραγματοποιείται επίσης η πιστοποίηση των συγκολλητών, είπε, σύμφωνα με τη Naval Group, ο Γιώργος Κόρος, διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σαλαμίνας.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη ανασκόπηση μηχανικής παραγωγής μπλοκ με την ομάδα της Naval Group και ξεκίνησε αμέσως η κοπή των πρώτων ελασμάτων, που παραλήφθηκαν από το Λοριάν, ο ίδιος υπογράμμισε.

Και κατέληξε ότι η ομάδα τους συνεργάζεται στενά με έναν μηχανικό της Naval Group που εδρεύει μόνιμα στις εγκαταστάσεις τους, ο οποίος τους παρέχει τεχνική βοήθεια για την παραγωγή μπλοκ των FDI, ενώ παράλληλα βρίσκονται εντός προγράμματος και η συνεργασία με τη Naval Group είναι πολύ θετική.

Τα υπό κατασκευή blocks θα είναι έτοιμα να αποχωρήσουν από το ναυπηγείο για το Lorient τον Νοέμβριο του 2023, όπου θα ενωθούν με άλλα blocks στη μόνιμη δεξαμενή του γαλλικού ναυπηγείου για την ολοκλήρωση του πλοίου.

Διαβάστε επίσης: Belharra | Η ελληνική Mallionda στα γαλλικά ναυπηγεία για την κατασκευή των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This