ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΝΑΤΟ Sea Breeze 2021 | Άσκηση 32 Νατοϊκών δυνάμεων στην Μαύρη Θάλασσα εν μέσω έντασης με τις ρωσικές δυνάμεις
Defence Redefined
Published on 28/06/2021 at 13:25

Ξεκινάει σήμερα 28 Ιουνίου, η άσκηση του ΝΑΤΟ Sea Breeze 2021, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. 

«Στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, το ΝΑΤΟ ενισχύει την αποτροπή και την άμυνα με κοινές ασκήσεις και θαλάσσιες περιπολίες, κατά την επερχόμενη άσκηση SEA BREEZE 2021. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς οι Σύμμαχοι και οι Συνεργάτες παρέχουν μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, σχεδιασμένες για να ενισχύσουν την ετοιμότητα, να βελτιώσουν τη συνεργασία, και διαλειτουργικότητα στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου. “

Το Standing NATO Maritime Group 2 θα διεξαχθεί στην άσκηση, η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου.

Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ συνομολογούν την άσκηση στον Εύξεινο Πόντο με συμμετοχή και υποστήριξη συνολικά 32 χωρών: Αλβανία, Αυστραλία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Δανία, Αίγυπτος, Εσθονία, Γαλλία, Γεωργία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Μαρόκο, Νορβηγία, Πακιστάν, Πολωνία, Ρουμανία, Σενεγάλη, Ισπανία, Νότια Κορέα, Σουηδία, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης: Τρομακτική συγκέντρωση δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα – Βρετανικά πολεμικά πλοία σπεύδουν στην περιοχή – VIDEO

Η άσκηση θα επικεντρωθεί σε πολλαπλά επιχειρησιακά πεδία, όπως αμφίβιες επιχειρήσεις, επιθετικούς ελιγμούς στην ξηρά, επιχειρήσεις ναυτικής αποτροπής, επιχειρήσεις αεράμυνας, ειδικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η άσκηση θα φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων χωρών στην ιστορία της άσκησης ΝΑΤΟ Sea Breeze 2021, με περισσότερες από 30 χώρες από έξι ηπείρους με συνολικά 5.000 στρατεύματα, 32 πλοία, 40 αεροσκάφη και 18 ειδικές ομάδες.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Konashenkov δήλωσε νωρίτερα ότι ο ρωσικός στρατός θα παρακολουθεί στενά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων στην Ουκρανία με τη συμμετοχή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ Sea Breeze.

«Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο της Ουκρανο-αμερικανικής άσκησης Sea Breeze με τη συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ και, εάν είναι απαραίτητο, θα ανταποκρίνεται επαρκώς στην εξελισσόμενη κατάσταση με σκοπό τη διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Konashenkov.

Στις 26 Ιουνίου, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα. Μπορεί να μεταφέρει έως και 56 πυραύλους Tomahawk με εμβέλεια 1.600 χλμ.

«Η συμμετοχή του USS Ross στη θαλάσσια άσκηση Sea Breeze φέτος είναι μια πραγματική επίδειξη της υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, η οποία απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ», δήλωσε η Αμερικανίδα απεσταλμένη στην Ουκρανία, Christina Queen.

Το Βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Defender και η ολλανδική φρεγάτα Evertsen βρίσκονται επίσης στη Μαύρη Θάλασσα από τις 14 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδιο στην Μαύρη Θάλασσα | Το HMS Defender δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά από Su-24 και σκάφη

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This