ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΝΑΤΟ | Νέα συμφωνία με Ουκρανία και αεροπορικές ασκήσεις στη Βαλτική
Defence Redefined
Published on 19/01/2022 at 12:51

Η Ουκρανία προχώρησε σε περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της με το ΝΑΤΟ, αφού προχώρησε σε σύναψη συμφωνίας για τεχνική συνεργασία σε θέματα επικοινωνίας και πληροφοριών. Στα πλαίσια της συμφωνίας προβλέπεται εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων επικοινωνιών της Ουκρανίας και εκπαίδευση του προσωπικού. Με αυτή την συμφωνία τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου της Ουκρανίας φιλοδοξούν να εκσυγχρονιστούν σύμφωνα με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα. 

Ακόμα, στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, εντάσσεται και το πρόγραμμα ασφάλειας εναέριου χώρου ΝΑΤΟ – Ουκρανίας για έγκαιρη προειδοποίηση και συντονισμό ενεργειών για την αντιμετώπιση εναέριων απειλών. Την ίδια ώρα, σε νέες αεροπορικές ασκήσεις στην Βαλτική προχωρεί το ΝΑΤΟ με επίκεντρο τον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, Λετονίας και Εσθονίας, με συμμετοχή της Δανίας, της Πολωνίας και του Βελγίου.

Παρά τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Ρωσίας – Δύσης με επίκεντρο την Ουκρανία, οι δύο πλευρές συνεχίζουν να ενισχύονται στρατιωτικά καθώς δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής σημείο συμβιβασμού στα πλαίσια της διπλωματίας. 

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη Βρετανία | Οπλισμό και στρατιωτικούς εκπαιδευτές έχει στείλει στην Ουκρανία

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This