ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ένταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο | Απέπλευσε με “σβηστά ραντάρ” το Ορουτς Ρέις και με συνοδεία πολεμικών πλοίων
Defence Redefined
Published on 10/08/2020 at 09:03

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορουτς Ρέις (ORUC REIS) απέπλευσε από τον ναυτοσταθμό της Αττάλειας συνοδευόμενο από 7 τουρκικά πλοία, σύμφωνα με πληροφορίες από ελλαδικά μέσα ενημέρωσης. 

Διαβάστε επίσης: Αιγαίο | Ενδείξεις αποκλιμάκωσης με βάση στρατιωτικές πηγές

Για τις εξελίξεις συνεδριάζει εκτάκτως στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας (10/8), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). 

Η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ύστερα κι από την έκδοση της νέας Navtex από την Τουρκία για έρευνες στην περιοχή νότια του ακριτικού μας νησιού μέχρι τις 23 Αυγούστου. 

Διαβάστε επίσης: Ανατολική Μεσόγειος | Έρχεται το “Αϊζενχάουερ”, εν αναμονή του ORUC REIS, ατσάλινο τοίχος από το ΠΝ | Φωτογραφία

Υπάρχει έντονη κινητικότητα τουρκικών πολεμικών πλοίων ανοιχτά της Καρπάθου και του Καστελορίζου, εκ των οποίων κάποια εξ αυτών θα συνοδεύσουν το τουρκικό ερευνητικό που κινείται με «σβηστά ραντάρ» και με χαμηλή ταχύτητα για τα όρια της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.

Παράλληλα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού αναμένοντας την εξέλιξη της ελληνοτουρκικής κρίσης του τελευταίου εικοσιτετραώρου. 

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει επίσης αναπτυχθεί στις προκαθορισμένες θέσεις και παρακολουθεί όλες τις τουρκικές κινήσεις. 

Διαβάστε επίσης: Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας | Δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Σύμφωνα πάντα με τον ελλαδικό Τύπο, σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται και οι αεροπορικές βάσεις για για άμεση απογείωση αεροσκαφών. 

Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED, θα παρακολουθεί και θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις. 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This